Σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι συνοδοί των ασθενών και οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, με τα αδέσποτα σκυλιά. 

Η είσοδος στο νοσοκομείο και οι γύρω χώροι είναι γεμάτοι από σκυλιά που προφανώς έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους και ζουν κάτω από κακές συνθήκες διαβίωσης, βρώμικα και χωρίς εμβολιασμούς. 

Τα σκυλιά πολλές φορές κυκλοφορούν σε αγέλες και εξαιτίας της πείνας ή του φόβου τους δείχνουν μία επιθετική συμπεριφορά. Δεν είναι λίγα τα παράπονα και οι καταγγελίες που έχουν γίνει κατά καιρούς από ανθρώπους που τους έχουν επιτεθεί. 

Παράλληλα, ορισμένα από αυτά δεν αρκούνται στο να κάνουν βόλτες στους χώρους γύρω από το νοσοκομείο, αλλά μπαίνουν και στους διαδρόμους του ιδρύματος με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την υγιεινή του νοσοκομείου και τους κινδύνους για τους ασθενείς. 

Πριν από μερικές μέρες η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας προχώρησε σε μάζωξη των σκυλιών αυτών από τους χώρους γύρω από το νοσοκομείο. Πρόκειται όμως σίγουρα για μία λύση προσωρινή αφού δεν θα αργήσει η στιγμή που τα σκυλιά θα συγκεντρωθούν και πάλι σε κοντινούς χώρους του νοσοκομείου ψάχνοντας για φαγητό και χώρους για να μην κρυώνουν. 

Το όλο θέμα, σύμφωνα με τους ανθρώπους του νοσοκομείου, έχει να κάνει με τον δήμο της Πάτρας που καλείται να βρει τις μόνιμες εκείνες λύσεις που απαιτούνται για να επιλυθεί οριστικά το θέμα. Κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει, παρά τα όσα έχει εξαγγείλει κατά καιρούς για το θέμα των αδέσποτων και τις λύσεις για την αντιμετώπιση τους.

Το ζήτημα των σκυλιών που κυκλοφορούν στους χώρους του Πανεπιστημίου, αλλά και του ΠΓΝΠ Πατρών υποδηλώνουν την αποτυχία της δημοτικής αρχής κατά τη διάρκεια της θητείας της να βρει τις απαιτούμενες λύσεις για το θέμα των αδέσποτων στην αχαϊκή πρωτεύουσα το οποίο ήταν και παραμένει έντονο.