"Πονοκέφαλο" έχει δημιουργήσει στους κατοίκους της Ηλείας το φαινόμενο των συνεχόμενων σεισμικών δονήσεων και τα όσα λένε οι σεισμολόγοι για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού στην Δυτική Ελλάδα. 

Οι κάτοικοι του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης και του δήμου Πηνειού, η περιοχή που τις τελευταίες ώρες κουνιέται για τα καλά, ανησυχούν, ενώ άλλοι προσπαθούν να διακωμωδήσουν την αγωνία τους, κάνοντας λόγο για στοιχηματικές προβλέψεις για τα ρίχτερ που θα κάνει ο επικείμενος σεισμός. 

Πάντως, μετά από έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης και στο δήμο Πηνειού, αποφασίστηκε τα σχολεία στους δήμους να παραμείνουν κλειστά. Η απόφαση αυτή ήταν αιφνίδια και δείχνει ότι τα όσα συνέβησαν στη διάρκεια της νύχτας προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση. Πάντως μετά από ελέγχους που έγιναν στο πρώτο φως της ημέρας διαπιστώθηκαν μικροζημιές στο γυμνάσιο Ανδραβίδας και σε σπίτια της περιοχής.

Ωστόσο, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά προκειμένου να ελεγχθούν από κλιμάκια των δήμων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο σύνολο τους σχεδόν τα κτιριακά σχολικά συγκροτήματα των παραπάνω δήμων είναι σε κακή κατάσταση και χρειάζονται άμεσα ανασκευή, με αποτέλεσμα τα παιδιά και οι δάσκαλοι - καθηγητές τους να είναι εκτεθειμένοι στους κινδύνους.