Ο Δήμος Πατρέων, ξεκινά άμεσα την λειτουργία του υπνωτηρίου - ξενώνα αστέγων, στο κτίριο που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Γούναρη και Μπουκαούρη.

"Μετά από προσπάθεια ενάμισι χρόνου από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου (ΚΟΔΗΠ), με εκπονήσεις τεχνικών μελετών, διακηρύξεων, δύο διαγωνισμούς και επαναπροκηρύξεις, ξεπεράστηκαν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου και σήμερα φτάσαμε στο σημείο να έχουμε αποκτήσει πλέον το κατάλληλο κτίριο, στο οποίο θα μπορούν να φιλοξενούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μέχρι 100 άστεγοι συμπολίτες μας.

Η όλη διαδικασία, εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου και μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού μίσθωσης του συγκεκριμένου κτιρίου, θα  στεγαστούν οι δομές: α) Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων και β) Κέντρο αστέγων – υπνωτήριο, στο πλαίσιο υλοποίησης των εγκεκριμένων συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων αντιμετώπισης της φτώχειας, που  διεκδίκησε και ανέλαβε ο ΚΟΔΗΠ.

Προχωράμε στη σύναψη της σύμβασης μίσθωσης, μετά από την έγκρισή της από την αποκεντρωμένη Διοίκηση. Έχει ολοκληρωθεί η πρόσληψη του μισού προσωπικού, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις θα προκηρυχθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, αφού  επιστρέψουν από τον έλεγχο του ΑΣΕΠ. (Επειδή η προκήρυξη γίνεται μέσω προγράμματος δεν υπάρχει κώλυμα λόγω προεκλογικής περιόδου). Με την προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού για τη διαμόρφωση του χώρου, το υπνωτήριο αστέγων θα αρχίσει να λειτουργεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και μόνιμο προσωπικό, με μονιμοποίηση και όλων των συμβασιούχων, ώστε οι κοινωνικές μας δομές να λειτουργούν μόνιμα και να εξυπηρετούν χωρίς προβλήματα όλους τους συμπολίτες μας, που έχουν την ανάγκη των υπηρεσιών μας.

Σκοπός μας είναι οι συνδημότες μας να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες και τις παροχές που δικαιούνται έγκαιρα και αδάπανα.

Να σημειώσουμε τέλος, ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο ενοικίασης σχετικού κτιρίου είναι πολύ αυστηρό έως απαγορευτικό, εφόσον γίνει η διαδικασία και η λειτουργία του από δημόσια υπηρεσία, όπως είναι ο Δήμος, ενώ αντίθετα γίνεται πολύ εξυπηρετικό και ευέλικτο σε ιδιωτικές εταιρείες, ΜΚΟ ή ΚΟΙΝΣΕΠ. Διαδικασία στην οποία κατέφυγαν άλλοι Δήμοι, προκειμένου να υλοποιήσουν το αντίστοιχο πρόγραμμα, εμείς όμως, ως Δήμος Πατρέων, αναλάβαμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, παρότι έχει ημερομηνία λήξης, προκειμένου με τη δημιουργία της συγκεκριμένης δομής και την πρόσληψη του αντίστοιχου προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου να ανακουφίσουμε και να στεγάσουμε προσωρινά τους άστεγους συμπολίτες μας, που επλήγησαν βάναυσα από την συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική.", αναφέρει σχετική ανακοίνωση.