Η δυναμική που αποκτά η Δυτική Αχαΐα με την αναβάθμιση του οδικού δικτύου και την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου κυριάρχησαν στις συζητήσεις με επαγγελματίες, εμπόρους, αγρότες και πολίτες που είχε ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας. Συνοδευόμενος από υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους, ο κ. Κατσιφάρας επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης το Μαζαράκι, τα Λουσικά και τα Σαγέικα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κατσιφάρας στον ολοκληρωμένο περιφερειακό σχεδιασμό για τη Δυτική Αχαΐα που έχει ως βάση δύο σημαντικούς πυλώνες, τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει καταρτίσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τον πρωτογενή τομέα, οδηγώντας τον στο δρόμο της ανάπτυξης της αγροτικής επιχειρηματικότητας. Ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε θέσει κυρίαρχη αναπτυξιακή προτεραιότητα την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή εκτιμώντας ότι είναι η αιχμή του δόρατος της ανασυγκρότησης», τόνισε ο κ. Κατσιφάρας και επεσήμανε τις δράσεις για τους νέους αγρότες, τα σχέδια βελτίωσης, τη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την καινοτομία και τα ευρωπαϊκά προγράμματα που αξιοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ενίσχυση και ανάδειξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Κατσιφάρας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στην βελτίωση της προσβασιμότητας προς τις περιοχές της Δυτικής Αχαΐας, επισημαίνοντας ότι είναι προϋπόθεση όχι μόνο για τις ασφαλείς μετακινήσεις των κατοίκων και την τόνωση της επισκεψιμότητας, αλλά και την απρόσκοπτη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις συντηρήσεις των Επαρχιακών Οδών της Δυτικής Αχαΐας, στην ανακατασκευή γεφυριού στο Μαζαράκι, τις συντηρήσεις δρόμων από ΒΙΠΕ προς Καλαμάκι – Λουσικά, του δρόμου από Ν.Ε.Ο. Πατρών Πύργου προς Περιστέρα, ΒΙΠΕ και ΧΥΤΑ Φλόκα, τις ασφαλτοστρώσεις στα Σαγέικα, αλλά και το ιδιαίτερης σημασίας έργο που αφορά τη συντήρηση του οδικού άξονα Κάτω Αχαΐα – Αεροδρόμιο Αράξου – Λάππα.
«Η προσβασιμότητα της περιοχής αποτέλεσε εξ αρχής προτεραιότητά μας, με σκοπό και τη διευκόλυνση των επισκεπτών, εκδρομέων, παραθεριστών και την προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων. Ανοίγουμε δρόμους και στον τουρισμό, με ουσιαστικά αποτελέσματα. Με πρόγραμμα, συνέπεια και επιμονή διαμορφώνουμε τη δική μας δυναμική στην οικονομία της φιλοξενίας προς όφελος της κοινωνίας» κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας.