Ο συνδυασμός ΑΚΙΔΑ ζητά την πραγματοποίηση ενός ανοιχτού διαλόγου μεταξύ όλων των παρατάξεων της Δυτικής Αχαΐας.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: Και επισήμως πλέον, το Πρωτοδικείο Πατρών προχώρησε στην ανακήρυξη των συνδυασμών που θα λάβουν μέρος στις δημοτικές εκλογές, στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας. Ευχόμαστε σε όλους τους υποψήφιους έναν καλό και έντιμο προεκλογικό αγώνα. Η Α.ΚΙ.Δ.Α. μέχρι την ημέρα των εκλογών θα επιδιώξει να αντιπαρατεθεί με θέσεις και ιδέες με τις υπόλοιπες παρατάξεις πάνω στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών του Δήμου.

Ευελπιστούμε πραγματικά στην επικράτηση ενός γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ των υποψηφίων, έτσι ώστε η αντιπαράθεση απόψεων να είναι αυτή που θα κατευθύνει τους πολίτες να επιλέξουν θέσεις και προγράμματα και να αποφασίσουν στην κάλπη με βάση τις ανάγκες τους και τα πιστεύω τους.

Για τον λόγο αυτό, καλούμε όλους τους υποψήφιους Δημάρχους του Δήμου σε δημόσια συζήτηση (debate) ώστε οι δημότες να κρίνουν και να συγκρίνουν προγράμματα και θέσεις. Τους όρους και τη διαδικασία αυτής της αναμέτρησης προτείνουμε να την καθορίσει η διαπαραταξιακή Επιτροπή που ήδη έχει οριστεί από τους υποψήφιους Δημάρχους.

Επίσης, στα πλαίσια διαφάνειας των εξόδων των συνδυασμών καλούμε τους δημότες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://diafaneia.singularlogic.eu/diafaneiaportal/ όπου υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση, προκειμένου να πληροφορηθούν για τα έξοδα των συνδυασμών και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τα ποσά που δαπανώνται σε αυτές τις εκλογές από τις δημοτικές παρατάξεις.

Τέλος, καλούμε τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ιδιαίτερα του ηλεκτρονικού τύπου και αυτά που δραστηριοποιούνται στη Δυτική Αχαΐα να καλύψουν την προεκλογική περίοδο ισότιμα και αντικειμενικά".