Η σιωπή της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής Πελετίδη, συνεχίζεται στο μείζον ζήτημα των αναρίθμητων απ’ ευθείας αναθέσεων, που αποκάλυψε εκ μέρους της «Νέας Πάτρας» ο δημοσιογράφος και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Ρηγόπουλος.

Με μια στρεβλή ανακοίνωση ο κ. Πελετίδης προσπαθεί πάνω στον πανικό του να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, μιλώντας για τα δάνεια του Δήμου, χωρίς βέβαια να λέει κουβέντα για το ...πάπλωμα! Δηλαδή για το «πάρτι» των απ’ ευθείας αναθέσεων επί θητείας του, την προτίμηση συγκεκριμένων εργολάβων, αλλά και τις μηδαμινές εκπτώσεις που δεχόταν ο Δήμος στις εργολαβίες που έδινε.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Νικολόπουλος: «Οι Πατρινοί έχουν δικαίωμα να μάθουν πόσα χρήματα έδινε επί πέντε χρόνια ο κ. Πελετίδης για τις απ’ ευθείας αναθέσεις του Δήμου, γιατί επέλεξε αυτή τη διαδικασία και όχι τους ανοικτούς διαγωνισμούς και βέβαια, για ποιο λόγο ο Δήμος δεχόταν μηδαμινές εκπτώσεις της τάξεως του 2% και 3% από τους αναδόχους των εργολαβιών, όταν η συνήθης πρακτική δίνει ακόμα και σήμερα, εκπτώσεις ακόμα και πάνω από 50% προς όφελος του δημοτικού κορβανά.

Με την σημερινή του ανακοίνωση, ο κ. Πελετίδης δεν απαντάει σε τίποτα από όλα αυτά. Αλλά και σε όσα αναφέρει, υπάρχουν πολλά σημεία που πρέπει να απαντηθούν.Εμείς ως «Νέα Πάτρα», αν και ζητήσαμε εγγράφως από το Δήμο να μάς αποσταλούν οι απολογισμοί και οι προϋπολογισμοί της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη, ο κ. Πελετίδης ούτε καν μας απάντησε! Ο κ. Πελετίδης όμως θα αναγκαστεί να απολογηθεί στον Πατραϊκό λαό για τα έργα και τις ημέρες του στον Δήμο, θέλει δεν θέλει! Και στο τέλος, θα πληρώσει και τον πολιτικό λογαριασμό!»

Η στάση του Πελετίδη, οδήγησε τον Υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων Νίκο Νικολόπουλο να εξουσιοδοτήσει τον Παναγιώτη Ρηγόπουλο, όπως στην πρωϊνή ενημέρωση Τύπου της Τρίτης 15 Μαίου, προχωρήσει σε νέες αποκαλύψεις και την παράθεση νέων ντοκουμέντων για το «πάρτι» των απ΄ευθείας αναθέσεων της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη και την προτίμηση της σε συγκεκριμένους αναδόχους.

Παράλληλα ο κ. Νικολόπουλος ενημέρωσε ότι το θέμα πηγαίνει με δική του πρωτοβουλία στη Βουλή, όπου ο ίδιος ο Ανεξάρτητος Βουλευτής θα καταθέσει σχετική ερώτηση, ζητώντας ξεκάθαρες απαντήσεις και ενημέρωση εκ μέρους του Πατραϊκού λαού.

Τέλος ο Νίκος Νικολόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός, ότι έστω και καθυστερημένα και η Παράταξη του κ. Αλεξόπουλου ακολουθώντας την πρωτοβουλία της «Νέας Πάτρας» ζητάει από τον κ. Πελετίδη απαντήσεις και δημόσια, για το προκλητικό καθεστώς των απ’ ευθείας αναθέσεων που υιοθέτησε κατά την πενταετή θητεία του.