Μεγάλη κινητοποίηση επικρατεί στους χώρους του Κινήματος Αλλαγής, σε ένα κλίμα ιδιαίτερης αισιοδοξίας, για τη συγκέντρωση που θα γίνει την Τετάρτη στο γήπεδο της ΕΑΠ, όπου θα μιλήσει η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά. 

Η ατμόσφαιρα θα είναι ενωτική και στο πνεύμα αυτό, όπως ήδη έχει ανακοινώσει η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα ανέβει στην κεντρική σκηνή της πολιτικής αυτής εκδήλωσης και θα απευθύνει χαιρετισμό, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η ομιλία της κ. Γεννηματά. 

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μετά το τέλος των χαιρετισμών Παπανδρέου και Γεννηματά θα εμφανιστούν από κοινού στη σκηνή. Ο χαιρετισμός του Γιώργου Παπανδρέου θα κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος, αναφερόμενος στην ιστορία του κινήματος και στο πόσο συνδέεται η ιστορία αυτή με την αχαϊκή πρωτεύουσα και την Αχαΐα. 

Η κ. Γεννηματά στην ομιλία της θα αναφερθεί κυρίως στις Ευρωεκλογές. Θα μιλήσει για την αναγέννηση του σοσιαλιστικού κινήματος στην Ευρώπη και των κομμάτων που το εκπροσωπούν και θα υπογραμμίσει την ανάγκη για την χώρα για να βγει μέσα από τις Ευρωεκλογές το ΚΙΝΑΛ δυνατό και ενισχυμένο. 

Στην εκδήλωση, άλλωστε, θα δώσει το παρών κλιμάκιο Ευρωβουλευτών του Κινήματος Αλλαγής, χωρίς μέχρι ώρας να έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα αυτών. Ωστόσο, θεωρείται σίγουρο ότι εκεί θα είναι και η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Αχαΐας Μένη Μαλλιώρη. Το παρών στο γήπεδο της ΕΑΠ θα δώσουν σίγουρα και τα πρωτοκλασάτα ονόματα του κόμματος στην περιοχή. 

Εκεί θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος της Πάτρας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Σπηλιόπουλος και δεκάδες ακόμα υποψήφιοι των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών.

Κοινή περιοδεία Γεννηματά - Παπανδρέου στο Αίγιο

Στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι να γεμίσει το γήπεδο της ΕΑΠ, κάτι που σημαίνει ότι επιδίωξη των στελεχών του ΚΙΝΑΛ είναι να συγκεντρωθούν το απόγευμα της Τετάρτης πάνω από 2.000 άτομα, κάτι που με βάση το κλίμα που υπάρχει στην Πάτρα και στην Αχαΐα, θεωρείται απόλυτα εφικτό. Ο Γιώργος Παπανδρέου και η Φώφη Γεννηματά θα παραμείνουν στην Πάτρα και την επομένη. 

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επισκεφτούν από κοινού το πολιτικό γραφείο του Απόστολου Κατσιφάρα, ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε περιοδεία στο Αίγιο. Σκοπός της εκδήλωσης πάντως που θα γίνει στην Πάτρα είναι να αποτυπωθεί η δυναμική του Κινήματος και να σκιαγραφηθεί με ένα σαφή και απόλυτο τρόπο το ενωτικό κλίμα εν όψει των εκλογικών μαχών της 26ης Μαΐου.