Το βιβλιοπωλείο Discover και οι εκδόσεις Εν πλω
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου,
Ο Αχμάκης,
(Μυθιστορηματική βιογραφία του ζωγράφου της Ρωμιοσύνης, Θεόφιλου Χατζημιχαήλ)
του Βαγγέλη Παππά.
τη Δευτέρα 20 Μαΐου, 7:30 το απόγευμα
στο χώρο του βιβλιοπωλείου,
(Πεζόδρομος Βούρβαχη 3-5, Πάτρα Τηλ.2610624916).
Χαιρετισμό θα απευθύνουν:
Χιωτέλης Ιωάννης, Πρόεδρος του Συλλόγου Λέσβιων Αχαΐας «Ο Αλκαίος»,
Εκπαιδευτικός - Διδάκτορας Φυσικής.
Θεόδωρος Μαλλιάς, Πρόεδρος του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας "Κωστής Παλαμάς",
Καθηγητής, Διδάκτωρ Ψυχολογίας και Φυσικής Αγωγής.
Έφη Αναλυτή, Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κυρίες:
Ήρα Ειρήνη Κουρή, Φιλόλογος, Μεταπτυχιακή στο ΕΑΠ στο πρόγραμμα Δημιουργική Γραφή,
Μαράη Γεωργούση, Δρ. Ιστορικός Τέχνης,
και ο συγγραφέας του βιβλίου.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Συντονίζει ο τηλεοπτικός παραγωγός, Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν:
O Σύλλογος Λέσβιων Αχαΐας «Ο Αλκαίος»,
O Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς»
και O Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών.

Χορηγός της εκδήλωσης:
Ξενοδοχείο Poseidon Palace (Kαμίνια-Πάτρα).

Λίγα λόγια για το βιβλίο...
Το μυθιστόρημα του Βαγγέλη Παππά "Ο αχμάκης" αναφέρεται στη ζωή του ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ, που καταγόταν από τη Λέσβο. Η σπουδή του συγγραφέα και η βαθύτερη ενασχόλησή του με τη ζωγραφική τον κάνουν να διεισδύσει στον κόσμο του Θεόφιλου, διαγράφοντας τον χαρακτήρα του από τα παιδικά του χρόνια μέχρι τα στερνά του. Κάθε βήμα του είναι φροντισμένο με γνώση για τη ζωή του Θεόφιλου. Γιατί γράφει εμπνευσμένα από την πίστη της μοναδικότητας του έργου του ζωγράφου Θεόφιλου που, όπως λέει, «δεν πρόδωσε ποτέ την καρδούλα του και κείνη τη μαγική ακτίνα της παιδικής αθωότητας». Παράλληλα, συμπάσχει με τον ήρωά του και προσπαθεί να φωτίσει τις αρετές του.
«Εγώ, με το φτενό μ’ το μυαλό, ένα πράμα ξέρω. Μιαν ολάκερη ζωή την αφιέρωσα στην ζωγραφική, γιατί καθώς φαίνεται ήταν της μοίρας μου γραφτό να γένει, έτσι αλλιώτικα δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό».
Με προσεγμένες πινελιές φτιάχνει το πορτρέτο του Θεόφιλου, με τρόπο που να δημιουργεί συναισθηματική φόρτιση. Μαθαίνοντας τον εσωτερικό κόσμο του Θεόφιλου, γινόμαστε κοινωνοί της τέχνης του, που περιέχει μια βαθιά ελληνικότητα και μια αγάπη για την τέχνη και την πατρίδα. Το έργο του Βαγγέλη Παππά Ο αχμάκης πρέπει να διαβαστεί από τους αναγνώστες, για να ταξιδέψουν στη ζωή του σημαντικού έργου του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα...
Ο Βαγγέλης Παππάς γεννήθηκε το 1976 στον Πειραιά. Προτού εισέλθει ως επιτυχών στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στη Θεσσαλονίκη το 1995, είχε ήδη σπουδάσει τέσσερα έτη Βυζαντινή Τέχνη κοντά στους μεγαλύτερους εν ζωή δασκάλους. Από την Σχολή Καλών Τεχνών αποφοίτησε το 2002 και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας δημιούργησε το περίφημο Μουσείο του Ρούπελ στο Πετρίτσι Σερρών. Στη συνέχεια έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και μέχρι σήμερα έχει στήσει 9 ατομικές εκθέσεις, με έργα του σε Ελλάδα κι εξωτερικό, ενώ από το 2008 δημιούργησε το Εικαστικό Εργαστήριο της ARTe, έναν πραγματικό χώρο πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας. Το 2014 δημοσίευσε το πρώτο του βιβλίο: "Το συναξάρι του Μεγαλομάρτυρα Αθανάσιου Διάκου", από τις εκδόσεις Παρρησία.