Στην Βουλή ανέβηκαν το πρωί της Τρίτης τα μέλη του προεδρείου του ΣΚΕΑΝΑ που μαζί με υπόλοιπους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους της εστίασης όλης της Ελλάδας είχαν συναντήσεις με τις αρμόδιες επιτροπές της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας τη μείωση του συντελεστή του ΦΠΑ στον καφέ που όπως όλα δείχνουν παραμένει στο 24%, παρά τα όσα διαρρέει εσκεμμένα η κυβέρνηση προς τα έξω. 

Η συνάντηση αυτή έγινε λίγο προτού ξεκινήσει η σχετική συζήτηση στη Βουλή και παρών φυσικά ήταν ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου. Το patrasevents.gr επικοινώνησε μαζί του, με τον κ. Στεργίου να τονίζει τις πάγιες θέσεις τόσο του συλλόγου της Αχαΐας, όσο και της υπόλοιπης εστίασης της χώρας. 

"Εμείς διαμηνύαμε τις θέσεις μας. Ζητάμε την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση σε ένα μονοψήφιο νούμερο και όχι διψήφιο, αλλά και να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές. Αυτές είναι οι πάγιες θέσεις μας, έτσι ξεκινήσαμε τον αγώνα μας και δεν κάνουμε πίσω. Δεν μας ικανοποιεί το 13% και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχτούμε το 24% στο καφέ και στα αναψυκτικά". 

Όπως ήδη έχει ανακοινώσει ο ΣΚΕΑΝΑ σε σχετικό δελτίο Τύπου το 24% στον καφέ και η μείωση του φαγητού στο 13%, αποτελεί μία παγκόσμια πρωτοτυπία για τον κλάδο της εστίασης και που δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά. "Ο στόχος των μέτρων αυτών από την κυβέρνηση ήταν να μας διχοτομήσει" τονίζει ο κ. Στεργίου. 

"Είναι ξεκάθαρο αυτό. Να ικανοποιήσει τους μεν που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι εστιάτορες και να αφήσει στην άκρη του δε, τους καφετζήδες, πιστεύοντας προφανώς ότι θα μπορέσει να σπάσει στα δύο τον αγώνα που από κοινού έχουμε ξεκινήσει όλοι μαζί. Ας γνωρίζουν λοιπόν οι κυβερνώντες ότι δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Ο αγώνας μας συνεχιστεί με βάση τις πάγιες θέσεις που έχουμε εξαγγείλει και οι οποίες είναι σαφέστατες. Μονοψήφιο ΦΠΑ σε φαγητό και καφέ και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών". 

Μάλιστα μετά την συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της εστίασης στην Βουλή ακολούθησε μία σύσκεψη στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ στην Αθήνα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εστιατόρων, με συμμετοχή όλων των συλλόγων, με στόχο να αποφασιστούν οι επόμενες κινητοποιήσεις του κλάδου που όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστούν και θα είναι ενιαίες. Από εστίαση, καφέ και συναφή επαγγέλματα.