Η Ομοσπονδία ΕΒΕ Σωματείων Νομού Αχαΐας εμμένοντας στη πάγια θέση πως η μείωση του ΦΠΑ αποτελεί βασικό αναπτυξιακό μέτρο, θεωρεί ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση κινούνται προς θετική κατεύθυνση.

Ωστόσο, αναφορικά με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση σε ανακοίνωσή της, αναφέρει "κρίνουμε αδιανόητη την εξαίρεση του καφέ και των άλλων ροφημάτων που αποτελούν βασικά προϊόντα προς πώληση των επιχειρήσεων αυτών. Η μείωση του ΦΠΑ πρέπει να είναι οριζόντια και χωρίς εξαιρέσεις.

Θεωρούμε πως ο χώρος της εστίασης αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας μας, αφού είναι μέρος της βιομηχανίας του τουρισμού και χρειάζεται να δοθούν κίνητρα για περαιτέρω ανάπτυξη.

Η συνολική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% θα συμβάλλει σημαντικά στην τόνωση της οικονομίας αφού θα εκκινήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον στον τομέα του τουρισμού, θα συμβάλει στη μείωση της ανεργίας στον κλάδο και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση οφείλει να επανεξετάσει το θέμα και να θεσμοθετήσει άμεσα ενόψει και της τουριστικής περιόδου, καθώς κάτι τέτοιο θα δώσει ανάσα στους επιχειρηματίες του κλάδου".