Μουσική είναι οι νότες που σκορπίζονται στον αέρα και που ξεκινούν το ταξίδι τους από την καρδιά του καλλιτέχνη, που βγάζει τα συναισθήματα πάνω στην πατιτούρα για να αποδράσουν στη συνέχεια από το στούντιο και να μπουν στις δικές μας ψυχές μετασχηματίζοντας με τον δικό τους ρυθμό κόσμους και φαντασία. 

Η μουσική για την Πολυξένη Λυκούδη είναι ένα κομμάτι της ζωής της που δεν αφορά πλέον τόσο τα live ή την επαφή της με το κοινό, αλλά κυρίως τους κόσμους που της αρέσει να δημιουργεί μέσα από το στούντιο, ταξιδεύοντας μας με τις νότες της και με οδηγό το ταλέντο της, το μυαλό και την ψυχή σε μονοπάτια ξεχωριστά που δύσκολα μπορούμε να δούμε αφού υπάρχουν μόνο στο εσωτερικό του κάθε ανθρώπου. 

Τη νεαρή Πατρινή, που μεγάλωσε μαζί με τη μουσική της, τη γνωρίσαμε μέσα από την τηλεόραση και τα live στο "Voice" στο talent show του Ant1. Ξεχώρισε τότε με το ταλέντο της ως μία 16χρονη που μπορούσε να κάνει σημαντικά πράγματα στην καριέρα που απλωνόταν μπροστά της. Από τότε η 20χρονη πλέον Πολυξένη Λυκούδη έχει βρει τα πατήματα της πάνω στη μουσική και τις κατευθύνσεις της. 

Αφήνοντας στην άκρη κάπως τα live και τις εμφανίσεις της σε διάφορες σκηνές της Πάτρας, αποφάσισε να ασχοληθεί με την παραγωγή. Και αυτό είναι το γεγονός που την έχει κάνει να αλλάξει τη σχέση της με τη σύνθεση και να δει από μία διαφορετική οπτική γωνία την τέχνη που έτσι και αλλιώς υπεραγαπά, την μουσική. 

"Δεν ήμουν ποτέ ο άνθρωπος που του άρεσε να φαίνεται και να ανεβαίνει πάνω στη σκηνή. Δεν είχα κάποια ιδιαίτερη σχέση με αυτό και έτσι έψαξα να βρω άλλους τρόπους έκφρασης για τη μουσική μου" τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr.

Μέσα από την παραγωγή και το στούντιο βρήκε αυτό που έψαχνε. "Μου αρέσει να φτιάχνω μουσική, να συνθέτω κομμάτια, να πειραματίζομαι με τους ήχους και γενικότερα να ψάχνομαι πάνω σε θέματα  που αφορούν τη μουσική και τίποτα άλλο. Με συναρπάζει η όλη αυτή διαδικασία". 


Polixeni Likoudi - Let's Go Back (Lyrics Video)


Οι πρώτες της συνεργασίες δεν άργησαν να έρθουν. Το τραγούδι "Πόλη Ξένη" με τον Άγγελο Butler είναι δική της παραγωγή, έχοντας γράψει μαζί του τους στίχους.

"Θέλω να συνεργάζομαι με ανθρώπους που έχουμε μια κοινή άποψη για τη μουσική, άσχετα αν τη βλέπουμε με έναν διαφορετικό τρόπο, και γενικότερα με παιδιά που μπορούν να με βοηθήσουν στην εξέλιξη μου, δίνοντας τους και εγώ από την πλευρά μου το καλύτερο που μπορώ". 

Αυτή τη στιγμή η νεαρή Πολυξένη έχει μπροστά της ανοικτά αρκετά project. "Ετοιμάζω με τον A' Προβολή ένα νέο κομμάτι που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι. Πρόκειται για ένα τραγούδι που αναμένεται να μπει στο άλμπουμ του Α' Προβολή και λέγεται "New War".

Η συνεργασία με τον Γιώργο (ο Α' Προβολή) με έχει βοηθήσει στο να εμβαθύνω περισσότερο στο θέμα της μουσικής και μου έδωσε την δυνατότητα να δω με πιο επαγγελματικό τρόπο το κομμάτι της παραγωγής. Ο Γιώργος είναι ένα παιδί που παίζει κλασικό πιάνο και θεωρώ ότι είναι πολλά βήματα μπροστά στην μουσική του". 

Η ίδια έχει σπουδάσει κλασική κιθάρα, όμως, μέσα από τα μαθήματα αυτά είναι αυτοδίδακτη στο μπάσο, στο πιάνο και σε αρκετά ακόμα όργανα που βάζει στη μουσική της. "Ήταν κάτι που νομίζω είχα μέσα μου από μικρή. Με βοήθησε βέβαια και ο δάσκαλος μου στην κιθάρα αφού ξέφυγα από την θεωρία και πήγα κατευθείαν στην πράξη". 

Πέρα από το "New War" μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει έτοιμο το νέο τραγούδι με τον Άγγελο Butler, ενώ έχει προτάσεις και για άλλες συνεργασίες στο κομμάτι της παραγωγής από Πατρινούς ράπερ. Ταυτόχρονα μέσα από την συνεργασία της και τις εμφανίσεις της στο Patras Pride έχει ετοιμάσει μια δουλειά με τη Marianah Grindr που μόλις βγει αναμένεται να κάνει αίσθηση. 

Παράλληλα, ετοιμάζει κομμάτια για το δικό της e.p. που θέλει κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους μήνες να τα κυκλοφορήσει (το αργότερο μέχρι τον Νοέμβριο), έχοντας αφοσιωθεί αυτό το διάστημα πάνω σε αυτό το project, αλλά και μία ιδιαίτερη δουλειά με έναν youtuber. BUTLER ft. Πολυξένη Λυκούδη -"Πόλη Ξένη" [Official Lyric Video]

Μέσα από την προσπάθεια της να βρει τις μουσικές της κατευθύνσεις, δημιούργησε και το προσονύμιο της.

"Το Piel Fluida ή αλλιώς Ρευστό Δέρμα, είναι μια καλλιτεχνική περσόνα που εκφράζει την πιο ρευστή πλευρά της μουσικής. Στόχος του είναι να μην φαίνεται μέσω του ονόματος το φύλο του καλλιτέχνη και να αθετεί κάθε μουσική ταμπέλα". 

Η Πολυξένη Λυκούδη μισεί τις ταμπέλες, δεν της αρέσουν και αυτό έχει να κάνει και με τα είδη της μουσικής. "Μου αρέσει η ραπ σαν μουσική και θεωρώ ότι υπάρχουν ράπερ στην ελληνική μουσική σκηνή που γράφουν ποίηση, όπως για παράδειγμα ο Ταφ Λάθος και άλλοι. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι τα πρότυπα που προβάλλονται μέσα από τη μουσική αυτή, όπως για παράδειγμα, ναρκωτικά, βία, τα οποία τα θεωρώ λάθος.

Δεν σημαίνει ότι κράζω όποιον το κάνει, απλά αισθητικά εμένα δεν μου αρέσει αυτό. Από εκεί και πέρα σε επαγγελματικό επίπεδο, με όποιον είναι να δουλέψω δεν με αφορούν οι στίχοι, αλλά εστιάζω στο κομμάτι της μουσικής που αυτή άλλωστε είναι και η δουλειά μου". 

Η εμπειρία της μέσα από το Voice του Ant1 ήταν σημαντική. "Είδα πράγματα σε αρκετά μικρή ηλικία που δεν θα μπορούσα να δω διαφορετικά και με έκανε αναγνωρίσιμη. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που πήγα εκεί".

Η ίδια έχει αρκετά καλή σχέση με τον Μιχάλη των Stavento, τον δάσκαλο της στο παιχνίδι και μάλιστα το πρώτο διάστημα μετά το σόου είχε και τακτική επικοινωνία μαζί του. "Παρακολουθεί την πορεία μου και με βάση αυτά που είχε πει τότε πιστεύει στις δυνατότητες μου. Σίγουρα κρατάω μέσα μου τα λόγια του. Να ακολουθήσω τη δική μου διαδρομή και να είμαι ταπεινή σε αυτό που κάνω". 


Μαζί με τη μουσική η Πολυξένη Λυκούδη έχει και τις σπουδές της στο Τμήμα Χημικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

"Η χημεία είναι μία επιστήμη που μου αρέσει και την βρίσκω άκρως ενδιαφέρουσα. Το σίγουρο είναι ότι θα πάρω το πτυχίο μου και από εκεί και πέρα θα δω τι θα κάνω πάνω σε αυτό το θέμα". Η 20χρονη Πατρινή βλέπει άλλωστε το μέλλον της ταυτόσημο και με τη μουσική και με τη χημεία, συνδυάζοντας και τα δύο. 

"Είναι κάτι που ακόμα δεν έχω αποφασίσει... Μιλάω για την επαγγελματική μου κατεύθυνση. Έχω σκεφτεί μετά το πτυχίο της χημείας να ακολουθήσω μία κατεύθυνση που έχει να κάνει με τη μουσική τεχνολογία ή κάτι παρεμφερή.

Σίγουρα το να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη μουσική στο μέλλον είναι κάτι δελεαστικό και αυτό προϋποθέτει πιθανότατα να φύγω από την Πάτρα και να πάω στην Αθήνα. Θα δείξει...".