Σε διαστρέβλωση των λεγομένων του από «τη μονταζιέρα του Μαξίμου» και το «επικοινωνιακό σύστημα ΣΥΡΙΖΑ» απέδωσε το θέμα με το επταήμερο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ είπε πως «όλοι οι συμπολίτες μας έχουν αντιληφθεί τι είπα στην συνέντευξη Τύπου και πως το διαστρέβλωσε η "μονταζιέρα" του Μαξίμου. Το πρώτο ζήτημα είναι το πόσο χαμηλά θα πέσει ο κ. Τσίπρας ώστε να μην λέει πια ο ίδιος ψέματα αλλά να βάζει ψέματα στο στόμα των άλλων. Αυτό που έγινε με την συνέντευξη Τύπου που έδωσα είναι πρωτοφανές». Εξήγησε πως αναφέρθηκε στο μοντέλο που ακολουθείται στην εταιρεία ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, την οποία είχε επισκεφθεί και ο πρωθυπουργός παλιότερα. Επισήμανε πως «πέρασα 1,5 ώρα συνομιλώντας με το συνδικάτο για να μπορέσω να καταλάβω ποιο είναι το πλαίσιο όπου μία σύμβαση σε επίπεδο επιχείρησης μπορεί να αποβεί προς όφελος της επιχείρησης και των εργαζομένων. Επειδή θέλουμε επενδύσεις σαν της Παπαστράτος. Πόση υποκρισία του κ. Τσίπρα; Εγώ φωτογράφισα ξεκάθαρα αυτή την επένδυση. Για να έρθει ο ίδιος να διαστρεβλώσει με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο αυτά που είπα. Θα πρέπει να υπάρχει μεγάλος πανικός στα υπόγεια του Μαξίμου».

«Θέλουμε περισσότερες επενδύσεις σαν τον Παπαστράτο στην Ελλάδα. Και αυτό ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιμένω ότι οι σημερινές εργασιακές σχέσεις θα πρέπει να επιμερίζουν με δίκαιο τρόπο το κέρδος. Θα πρέπει να δώσουμε κίνητρα ώστε οι εργαζόμενοι να γίνονται συμμέτοχοι στο επιχειρησιακό κέρδος. Το κράτος μπορεί να δώσει φορολογικά κίνητρα στην διανομή των κερδών στους εργαζόμενους. Να δώσει κίνητρα ώστε οι επιχειρήσεις να δίνουν μετοχές στους εργαζόμενους. Η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη», είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως εάν δεν υπήρχε το μοντέλο της επταήμερης λειτουργίας με κυλιόμενο ωράριο και πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους η πολυεθνική δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει αυτή τη μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε το νόμο για πρόστιμο 10.500 ευρώ για την ανασφάλιστη εργασία.

Προανήγγειλε μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου επιχειρήσεων από το 2020

«Εκτιμώ πως θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για το 2020. Γιατί κάνω το σχέδιο μου με τον προϋπολογισμό του 2020. Θα υπάρχει χώρος για να προχωρήσουμε άμεσα στη μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% και τον φόρο προς τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% εντός διετίας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Αναφερόμενος στην λεγόμενη 13η σύνταξη που θα δοθεί στις 20 Μαΐου είπε πως «ο κ. Τσίπρας έρχεται και μοιράζει επιδόματα στους συνταξιούχους την ώρα που εκκρεμούν χιλιάδες συντάξεις» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και για τον πολιτικό χρόνο που δίνει την παροχή. Είπε χαρακτηριστικά «αν αυτό που ψηφίζουμε ήταν η 13η σύνταξη τότε το κόστος θα ήταν στα 2,2 δισ. Ο κ. Τσίπρας δίνει 800 εκατ. άρα δεν μπορεί να βαπτίζει αυτό το επίδομα 13η σύνταξη...Παίρνει το επίδομα του Δεκεμβρίου και το δίνει πέντε ημέρες πριν τις εκλογές. Αν αυτό είναι κάτι που εξυπηρετεί πραγματικά τις ανάγκες των συνταξιούχων ή γίνεται για καθαρά προεκλογικούς λόγους αυτό ας το κρίνουν οι πολίτες».

Είπε πως αν «το άντεχε η ελληνική οικονομία θα το δίναμε», αλλά με ρυθμούς 2% δεν αντέχει. Στόχος της ΝΔ είναι να τρέχει η οικονομία με ρυθμούς 4% ανέφερε, ώστε να υπάρχει «ένας μόνιμος μηχανισμός στήριξης των πιο αδύναμων συνταξιούχων».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ