"Ο αγώνας μας και στο θαλάσσιο μέτωπο… δείχνει όσα μπορούμε να κάνουμε για την πόλη", αναφέρει η δημοτική παράταξη "Πάτρα, η δική μας πόλη", με επικεφαλής τον Νίκο Τζανάκο.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Η αναμφισβήτητη εμπειρία του Νίκου Τζανάκου και η γνώση των μεγάλων και μικρών προβλημάτων της πόλης, το αποδεδειγμένο έργο που έχει παραχθεί στην Πάτρα, από θέσεις ευθύνης, τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και η ταύτιση του επικεφαλής με κάθε πρωτοποριακό και αναπτυξιακό σχέδιο, αποτελούν για τους πολίτες την εγγύηση για την διαχείριση των ζητημάτων της πόλης σε αυτή την κρίσιμη και κομβική περίοδο.

Το σημαντικότερο όμως είναι το γεγονός που αναγνωρίζεται καθολικά από το σύνολο των συμπολιτών, ότι ο Νίκος Τζανάκος είναι ο Πατρινός που πρωταγωνίστησε σε μεγάλες διεκδικήσεις της πόλης, που για πολλούς έμοιαζαν … «άπιαστα όνειρα»! Όπως ήταν απόδοση του θαλασσίου μετώπου, έναν αγώνα 15 ετών με προτάσεις και σκληρή προσπάθεια, αλλά και πολλούς οι οποίοι αμφισβήτησαν προκλητικά το εγχείρημα, παριστάνοντας τους τιμητές, αλλά …σιώπησαν όταν προέκυψε θετικό αποτέλεσμα.

Μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2004, ως μοναχικοί αγωνιστές και η οποία συνεχίστηκε με συνέπεια και επιμονή επί τόσα χρόνια, συνοδεύτηκε από 12.000 σελίδες και τεκμήρια που υπάρχουν στο αρχείο μας.

Τεκμήρια που τότε αμφισβητούνταν και απαξιώνοντας ευθέως από σημερινούς … “υπερμάχους” της παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου, μηδέ εξαιρουμένης της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Τεκμήρια τα οποία κοσμούν το εκλογικό κέντρο της παράταξής μας για να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να διδάσκονται οι νεότεροι.

Σημειώνουμε όμως, ότι ο αγώνας μας αυτό δεν έχει ακόμα τελειώσει. Απομένει να κινηθούν οι διαδικασίες τακτοποίησης των νομικών και τυπικών παραμέτρων για τις χρήσεις και τα παλαιά ακίνητα (π.χ. Ν.Ο.Π.), διαδικασία που μέχρι σήμερα παραμένει στα συρτάρια ως αποτέλεσμα της προκλητικής αδιαφορίας της παρούσας Δημοτικής Αρχής στο πλαίσιο της γνωστής πλέον τεχνητής πρακτικής της για να ξαναβρεί την ευκαιρία να φωνάζει πως την κατατρέχουν!

Προσκαλούμε τον κάθε Πατρινό δημότη στο εκλογικό μας κέντρο (Μαιζώνος και Γούναρη) για να διαπιστώσει πως είμαστε η μοναδική παράταξη που όχι μόνο έχει προτάσεις πλήρως τεκμηριωμένες και εφαρμόσιμες, με τη σφραγίδα μάλιστα του Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά έχει και παρελθόν με αποδεδειγμένο έργο"!