Υλικά

  • Αρνί γάλακτος 1 1/2 κιλό
  • Πατάτες 5 μεγάλες κομμένες σε κύβους
  • Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
  • Γιαούρτι 1/2 κιλό
  • Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Χυμός λεμονιού 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
  • Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες

Κόβετε το κρέας σε μερίδες, το πλένετε και το στραγγίζετε καλά. Το βάζετε σε μια λεκάνη, το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι, ρίχνετε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού τα ανακατεύετε και τα βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος. Το σκεπάζετε και το αφήνετε για 1 ώρα. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε κύβους και τις πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Τις βάζετε στο σκεύος που έχετε και το κρέας, προσθέτετε το λάδι και λίγο νερό . Σκεπάζετε και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 2 1/2 ώρες. Ξεσκεπάζετε και αφήνετε να ροδίσει το φαγητό.

Πηγή: chefoulis.gr