Συστατικά
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες
  • 500 gr μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 250 ml ζωμό λαχανικών
  • 200 gr ρύζι
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 λεμόνι κομμένο σε έξι φέτες
  • αλάτι και πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
  • Ρίξε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και άσ’ το να κάψει σε δυνατή φωτιά. Ρίξε μέσα το κρεμμύδι και λίγο αλάτι και άσε να μαγειρευτούν για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο στην κατσαρόλα, μαγείρεψέ το για 2 λεπτά και ύστερα ρίξε τα μανιτάρια. Μαγείρεψε τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα χρυσοκαφέ χρώμα.
  • Πρόσθεσε την μουστάρδα και την πάπρικα και ανακάτεψε καλά για να πάνε παντού. Όσο ανακατεύεις ρίξε τον ζωμό και άσε να βράσει για 5 λεπτά, όσο ταυτόχρονα θα βράζει το ρύζι.
  • Βράσε το ρύζι, όπως λένε οι οδηγίες στη συσκευασία του.
  • Όταν βράσει το ρύζι, βγάλε τα μανιτάρια από τη φωτιά, ρίξε την κρέμα γάλακτος και τις δυο φέτες λεμόνι και ανακάτεψε να πάει παντού. Βάλε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με την προτίμησή σου.
  • Σέρβιρε το στρογκανόφ με το βρασμένο ρύζι και τις υπόλοιπες φέτες λεμόνι.

Πηγή: tlife.gr