Καθημερινή είναι η επαφή του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Κ. Σπηλιόπουλου, με τους πολίτες και των τριών νομών.

Καταγράφει, μαζί τους υποψηφίους του και τους υποστηρικτές της παράταξης «Δυτική Ελλάδα ΜΠΡΟΣΤΑ», τα ζητήματα και τα προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και αναλύει το πρόγραμμα του για την επόμενη ημέρα στην περιφέρεια.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΟΚ

Όπως ανέφερε τη Δευτέρα, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης, Δ. Κομνηνός:

«Το βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο που είχε στη διάθεσή της η Περιφέρεια όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν οι κοινοτικοί πόροι. Το διαχειρίστηκε όσο και όπως το δαιχειρίστηκε αλλά το αποτέλεσμα ήταν να γίνουμε φτωχότεροι. Συνεπώς το ΕΣΠΑ έτσι όπως συγκροτείται και κατανέμεται είναι αναποτελεσματικό. Χρειαζόμαστε κάτι άλλο και πολύ πιο δραστικό.

Διεκδικούμε ένα Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας. Όχι ό,τι λίγο μας αναλογεί από τα τρέχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά ένα ολόκληρο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα μόνο για εμάς. Είμαστε σε θέση να το διεκδικήσουμε και να το υλοποιήσουμε. Από εθνικούς πόρους, από κοινοτικούς πόρους, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα  Επενδύσεων, από την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων κ.α.».