Είναι γνωστό ότι η Τροία, σύμφωνα με ερευνητές και αναλυτές του Ομήρου, ήταν μία περιοχή που φημιζόταν για τα όμορφα και απέραντα λιβάδια της.

Αν ο Μενέλαος ερχόταν στην πλατεία του στην Πάτρα και έβλεπε την κατάσταση που επικρατεί εκεί θα νόμιζε ότι οι Έλληνες βρίσκονται πάλι σε εκστρατεία στην Τροία και κάποιος του άρπαξε και πάλι την Ωραία Ελένη. Τόσο η πλατεία αυτή θυμίζει λιβάδι. 

Πρόκειται για μία πλατεία που θα μπορούσε να είχε μετατραπεί σε μία όαση αναψυχής για τους κατοίκους της περιοχής, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες που έρχονται, όπου όλοι αναζητούν χώρους για ξεκούραση και δροσιά.

Όμως κρίνοντας από τις αντιδράσεις των ανθρώπων που μένουν κοντά σε αυτή είναι από τις αδικημένες πλατείες της πόλης αφού σε τακτά χρονικά διαστήματα οι διαμαρτυρίες τους είναι συχνές. 

Ωστόσο, ειδικότερα αυτό το διάστημα, η κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία παραπέμπει στο... μικρό λιβάδι, με τα χόρτα να έχουν ψηλώσει και το σκηνικό να μην προτρέπει κάποιον να κάτσει σε αυτόν τον κοινόχρηστο χώρο.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν από τους αρμοδίους να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες που έχουν κάνει σε άλλες πλατείες και να κόψουν τα χόρτα. Θα είναι τουλάχιστον μία αρχή.

Από εκεί και πέρα οι αρμόδιοι θα μπορούσαν να προχωρήσουν κάποια στιγμή και στην κατασκευή της σύγχρονης παιδικής χαράς που είναι να φτιαχτεί στην πλατεία και που έχουν υποσχεθεί στους κατοίκους της περιοχής. Όχι τώρα. Κάποια στιγμή...  

(Οι φωτογραφίες είναι από την σελίδα "Πάτρα, αυτά που δεν λέγονται").