Η τελευταία διανομή για το σχολικό έτος 2018-2019 των προϊόντων του «Δεκατιανού» θα γίνει από την Δευτέρα 13 μέχρι και την Πέμπτη 16 Μαΐου, στην οδό Κοραή 5 και αφορά στους τρεις τελευταίους μήνες.  

Ο αριθμός των μαθητών, στους οποίους  θα μοιραστούν τα ανάλογα τρόφιμα είναι περίπου 1200. Ολοκληρώνονται έτσι με αυτή την τέταρτη διανομή για φέτος, η χορήγηση τροφίμων τύπου «δεκατιανού», που ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2018, με την οποία έχουν χορηγηθεί συνολικά, τρόφιμα για εννέα μήνες.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Πατρέων Κώστα Τουλγαρίδη η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής πριν από τέσσερα χρόνια, με αφορμή περιστατικά υποσιτιζόμενων μαθητών σε σχολεία της περιοχής. "Η χρηματοδότηση για την προμήθεια των προϊόντων έγινε αποκλειστικά από το Δήμο μας, αφού η κυβέρνηση και το  ανάλογο υπουργείο, δεν ικανοποίησε το αντίστοιχο αίτημά μας.

Πριν τέσσερα χρόνια χορηγήσαμε «δεκατιανό» σε 500 μαθητές και από τότε μέχρι σήμερα ο αριθμός τους αυξάνεται διαρκώς, παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης για «τέλος των μνημονίων» και  «δίκαιη ανάπτυξη».

Τα τρόφιμα με την μορφή «δεκατιανιού», που χορηγούμε από το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο στους μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών, αφορούν σε γάλα μακράς διάρκειας, βούτυρο, δημητριακά, παξιμάδια και μαρμελάδα.

Στην προσπάθειά μας αυτή βοήθησαν κατά καιρούς με την προσφορά τροφίμων, σχολεία, μαθητές, σύλλογοι, φορείς και συμπολίτες μας, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται, ώστε τα παιδιά μας να έχουν όλα εκείνα, που δικαιούνται, στον τομέα της εκπαίδευσης, της μόρφωσης, της εργασίας, της ψυχαγωγίας, της αξιοπρεπούς διαβίωσης, χωρίς ανάγκη διανομής τροφίμων, ή επιδομάτων, με τα όνειρά τους να πραγματοποιούνται!" επεσήμανε.