Το θέμα που ήρθε στο προσκήνιο μέσα από την αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα τις περασμένες ημέρες στην Βουλή, συζητήθηκε αρκετά στις τηλεοράσεις και στα κανάλια. Η αντιπαράθεση έφτασε στο "κόκκινο" από την στιγμή που οι δύο πολιτικοί άνδρες αναφέρθηκαν στις οικογένειες τους. 

Αυτό που έκανε αίσθηση ήταν η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πατέρα του Παύλου Τσίπρα και στις δουλειές που φέρεται να έπαιρνε η εταιρεία του την περίοδο της Χούντας. Το όλο θέμα συζητήθηκε και στα "πηγαδάκια" που έχουν στηθεί στην Πάτρα εν όψει των εκλογών.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα μας είπαν άνθρωποι που εκείνη την περίοδο ζούσαν από κοντά τα γεγονότα και γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις της σκοτεινής αυτής περιόδου για την Ελλάδα, οι εταιρείες και γενικότερα οι επαγγελματίες που είχαν συνεργαστεί έμμεσα με το καθεστώς, ήταν αρκετές. 

Η χώρα, άλλωστε, κατά την διάρκεια της επταετίας συνέχιζε κανονικά την καθημερινότητα της, ανεξάρτητα των όσων συνέβαιναν στην πολιτική, σε μία περίοδο που το διεθνές οικονομικό κλίμα ήταν αρκετά ευνοϊκό για επενδύσεις και ανάπτυξη.

Ο Παύλος Τσίπρας, πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, είχε διωχθεί από την Χούντα ως ένας άνθρωπος που είχε "βεβαρυμένο" παρελθόν. Ωστόσο, το 1970 ίδρυσε μαζί με τον αδελφό του Ηρακλή Τσίπρα την Ανώνυμη Εταιρεία Τεχνικών Έργων "Ηρακλής". Ο πρόεδρος της εταιρείας αυτής ήταν ο Παύλος Τσίπρας και διευθύνων σύμβουλος ο αδελφός του, Ηρακλής.

Η εταιρεία αυτή που μεταξύ άλλων αναλάμβανε δημόσια έργα, ήταν λογικό στην προσπάθεια που έκανε για να ορθοποδήσει, να προχωρήσει σε αναλήψεις έργων, σε μια Ελλάδα που προσπαθούσε να ανοικοδομηθεί, έστω και κάτω από την εξουσία των στρατιωτικών της Χούντας. Τα δημόσια έργα, εξάλλου, που γίνονταν εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα, ήταν πολλά.

Ένα από αυτά ήταν και το παλαιό κτίριο των Υπηρεσιών του Λιμένα της Πάτρας που κατασκευάστηκε εκείνα τα χρόνια. Ανάμεσα στις πολλές εργολαβίες που είχε αναλάβει το έργο, η εταιρεία του Παύλου Τσίπρα "Ηρακλής ΑΤΕ", ήταν αυτή που είχε κάνει την θεμελίωση του. Μιλάμε για τα χρόνια 1970 και 1971. 

Στη συνέχεια και ενώ πλέον είχε φύγει η Χούντα από την εξουσία, η εταιρεία του πατέρα του πρώην πρωθυπουργού είχε αναλάβει και ένα ακόμα σημαντικό έργο της Πάτρας. Πρόκειται για την πρώτη φάση του Σταδίου Κουκούλι η οποία και ολοκληρώθηκε στο τέλος της δεκαετίας του 1970. Αυτά, χωρίς καμία προσπάθεια για να δημιουργηθούν εντυπώσεις προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση. Απλά τα αναφέρουμε για να γνωρίζει ο κόσμος.