Εκτός από τεράστιος αθλητής, ο Νόβακ Τζόκοβιτς απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι τεράστια προσωπικότητα.

Για αυτό τον λόγο τα λόγια που είπε για τον Στέφανο Τσιτσιπά μετά την κατάκτηση του τίτλου στη Μαδρίτη αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία, καθώς αποθέωσε τον 20χρονο Έλληνα τενίστα.

Μάλιστα, δεν δίστασε προς τιμήν του Στέφανου Τσιτσιπά να τον ευχαριστήσει στα ελληνικά. (Στο 1:42 του βίντεο)


Novak Djokovic Post-Match Celebration, Trophy Lift & Speech | Madrid Open 2019 Final

Αναλυτικά όσα είπε για τον Τσιτσιπά:

«Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στον Στέφανο για τα καλά του λόγια και για μένα και για την ομάδα μου. Είσαι σίγουρα ένας νέος αστέρας στο τένις και έχεις ένα λαμπρό μέλλον μπροστά σου. Είμαι πολύ χαρούμενος που γίνομαι μάρτυρας του μεγαλείου σου. Ωστόσο, αυτό που μου αρέσει περισσότερο από όλα πάνω σου είναι η προσωπικότητά σου. Ξέρω πολύ καλά εσένα, τον πατέρα σου, την οικογένειά σου εδώ και πολύ καιρό. Σε θυμάμαι όταν ήσουν μικρός, αλλά τώρα είσαι μεγαλύτερος και πιο δυνατός από μένα. Είναι χαρά μου που μοιραζόμαστε τα ίδια κορτ και ανυπομονώ για ακόμα περισσότερες μάχες στο μέλλον. Ευχαριστώ φίλε»


Άδειος, κουρασμένος αλλά όχι απογοητευμένος είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από την ολοκλήρωση του Madrid Open.

Πώς να μην είναι κουρασμένος αφού έπαιξε σε τρεις τρεις ημέρες δύο παιχνίδια και αντιμετώπισε κατά σειρά το Νο4, το Νο2 και το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Πώς να μην είναι χαρούμενος αφού κέρδισε τον Ζβέρεφ και τον Ναδάλ και έχασε από το Νο1, τον Τζόκοβιτς.

«Ένιωθα την κούραση και τον πόνο, όχι μόνο στα πόδια, αλλά σε όλο μου το σώμα. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή μου τις δύο τελευταίες μέρες, αλλά την ίδια στιγμή νιώθω άδειος. Όχι απογοηητευμένος. Ίσως λίγο, αλλά όχι όσο άλλες φορές. Είμαι τόσο κουρασμένος που το μυαλό μου δεν δουλεύει. Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα τώρα», είπε μεταξύ άλλων ο 20χρόνος τενίστας και πρόσθεσε: «Έχει το καλύτερο backhand που έχω δει».

Στα καθαρά αγωνιστικά του τελικού ο Στέφανος Τσιτσιπάς σημείωσε για τον Τζόκοβιτς: «Έπαιξε έξυπνα. Προσπάθησε να με τρέξει σε όλο το γήπεδο. Ήξερε ότι έπαιξα δύσκολο ματς χθες και το εκμεταλλεύτηκε. Με έκανε να τρέξω και να υποφέρω και εγώ δεν είχα λύσεις».

Τσιτσιπάς στο Twitter: Ευχαριστώ για όλα Μαδρίτη

Είναι κορυφαίος αθλητής, ανεβαίνει με άλματα τα σκαλοπάτια στην παγκόσμια κατάταξη, «γονατίζει» αθλητές τεραστίων διαστάσεων, παρόλα αυτά όμως, παραμένει προσγειωμένος στο έδαφος, γεγονός που μόνο ως θετικό μπορεί να το εκλάβει κανείς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αν και έχασε από τον Τζόκοβιτς στον τελικό της Μαδρίτης, όχι μόνο δεν απογοητεύθηκε, όχι μόνο δεν έβγαλε πικρία, αλλά λίγη ώρα μετά τον μεγάλο αγώνα με τον σπουδαίο αντίπαλό του, «ανέβασε» στο Twitter ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στη Μαδρίτη, για όσα του πρόσφερε και έζησε στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Μαζί με το «ευχαριστώ για όλα Μαδρίτη» στα ισπανικά, ο Έλληνας πρωταθλητής «ανέβασε» και φωτογραφίες από τον αγώνα, καθώς και με τον Τζόκοβιτς.


Δε φαντάζεστε πόσα χρήματα πήρε ο Τσιτσιπάς για το τουρνουά της Μαδρίτης

Ο 20χρονος Έλληνας πραγματοποίησε εντυπωσιακή πορεία στη διοργάνωση και κατάφερε να κερδίσει δύο θέσεις, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Τσιτσιπάς βρίσκεται, μάλιστα, μία ανάσα από την έκτη θέση, καθώς είναι μόνο 70 πόντους πίσω από τον Κέι Νισικόρι.

Ο Έλληνας τενίστας μπορεί να μην κατάφερε να πάρει τον τίτλο, ωστόσο θα φύγει από τη Μαδρίτη με γεμάτες τσέπες, αφού πήρε ως φιναλίστ 608.700 ευρώ!