Μέχρι τις αρχές του Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο κτίριο των Μύλων του Αγίου Γεωργίου για τη δημιουργία του νέου σύγχρονου τερματικού σταθμού του Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας. 

Ήδη όπως έχει γράψει το patrasevents.gr οι υπογραφές στο ιδιωτικό συμφωνητικό με τον ανάδοχο που έχει προκύψει έχουν πέσει και η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πάτρας, εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξη για το έργο. 

Πρόκειται για ένα έργο που είχε ανάγκη η εταιρεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, αλλά και η Πάτρα προκειμένου να δημιουργηθεί στην πόλη ένας σύγχρονος τερματικός σταθμός. Ο σταθμός όπου η εταιρεία στεγάζει τις διοικητικές της δραστηριότητες, αλλά και πραγματοποιεί το σύνολο των μετακινήσεων και των δρομολογίων των λεωφορείων της, θεωρείται πλέον παλαιωμένος και ήταν ανάγκη να προχωρήσει αυτό το έργο. 

"Ευελπιστούμε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις αρχές του καλοκαιριού και το έργο θα προχωρήσει με βάση τους όρους που υπάρχουν στο ιδιωτικό συμφωνητικό" τονίζει ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ανδρέας Μανωλόπουλος. 

Με βάση το συμφωνητικό ο ανάδοχος θα προχωρήσει και στη δημιουργία εμπορικού κέντρου στους Μύλους του Αγίου Γεωργίου, ενώ πέρα από το σταθμό, θα στεγαστούν και τα διοικητικά γραφεία της εταιρείας.

Το εμπορικό κέντρο που θα διαχειρίζεται για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ο ανάδοχος θα περιλαμβάνει με βάση τη μελέτη που έχει γίνει, εμπορικά καταστήματα, καφέ και άλλων ειδών επιχειρήσεις, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για χώρους πρασίνου. 


Στόχος η αναβάθμιση όλης της περιοχής

Στόχος είναι, η αναδιαμόρφωση του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου των Μύλων του Αγίου Γεωργίου, να αναβαθμίσει όλη την περιοχή και να δώσει ένα άλλο ύφος στην συνοικία του Αγίου Διονυσίου.

Στο έργο θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στη μη αλλοίωση των χαρακτηριστικών του ιστορικού κτιρίου της Πάτρας, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για να ταιριάζει η αισθητική του εικόνα με την ιστορία του ακινήτου, αλλά και το ύφος της περιοχής.

Το κτίριο των Μύλων του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται, άλλωστε, σε ένα κομβικό σημείο της Πάτρας, δίπλα από το λιμάνι και την παραλιακή της ζώνη και είναι ένα από τα πρώτα που βλέπουν οι επισκέπτες και οι τουρίστες που έρχονται στην πόλη.

Είναι όμως εδώ και πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένο και η αξιοποίησή του θα δώσει μία άλλη πνοή στην εταιρεία, αλλά και θα βοηθήσει την Πάτρα στην προσπάθεια που κάνει για τον εκσυγχρονισμό της και την τουριστική της ανάπτυξη. 

Το έργο θα κοστίσει γύρω στα 7,5 εκατομμύρια ευρώ μαζί με το ΦΠΑ και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί με βάση το χρονοδιάγραμμα μέσα στους επόμενους 20 μήνες.