Ένα ακόμα σχολείο δέχτηκε στο χώρο της η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών, στην Πάτρα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της: "Άλλο ένα σχολείο της πόλης μας, το 1°Λύκειο Πατρών, στα πλαίσια της εβδομαδιαίας δράσης του "ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία" επισκέφθηκε τον χώρο της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και  Μεταναστών-τριών. Μαζί τους και μαθητές με τούς καθηγητές τους από Ιταλία-Σουηδία-Γερμανία-Τουρκία πού μετείχαν στο πρόγραμμα αυτό.

Γέμισε το στέκι μας από μαθητές, που άκουσαν για τούς πρόσφυγες της Πάτρας,τον καθημερινό αγώνα που δίνουμε για την επιβίωσή τους, τα προβλήματα ένταξης που αντιμετωπίζουν, τις προσπάθειές μας στο σχολείο της Κίνησης για να μάθουν ελληνικά.

Γεμίσαμε και εμείς από χαρά και ενθουσιασμό για την συνάντησή μας,γιατί αυτή η αλληλοεπίδραση μας εμψυχώνει στις προσπάθειές μας να δίνουμε καθημερινά την μάχη ενάντια στο τέρας της ακροδεξιάς ιδεολογίας, για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των ανθρώπων αυτών.

Ευχαριστούμε τους καθηγητές τους!! Ευχαριστούμε για το έργο πού κάνουν!! Είναι δάσκαλοι με την κυριολεξία τού όρου ,αφού μαθαίνουν τα παιδιά και  αυτά βιώνουν τις αξίες της αλληλεγγύης,του σεβασμού προς τον "άλλο" και τον "ξένο,"ενάντια στους διαχωρισμούς λόγω φυλής, φύλου,θρησκείας κλπ.

Εμείς συνεχίζουμε στον δρόμο αυτό και  τούς νοιώθουμε αρωγούς".