Μικρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 2,5% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές καταγράφεται στη δημοσκόπηση της εταιρείας Vox Pop Analysis που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Documento.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ προηγείται με 30,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 28%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 5,5% και το ΚΚΕ με 4,5%. Η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει 1,9%, η ΜέΡΑ25 1,5% και η Πλεύση Ελευθερίας 1,2%. Από 1% λαμβάνουν το Ποτάμι, η Δημιουργία Ξανά και η Λαϊκή Ενότητα, ενώ η Ένωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αγγίζουν το 0,6% και 0,4%, αντιστοίχως.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 11,8%, ενώ 4,6% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα.

Όπως επισημαίνει το Documento, η μέγιστη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων δεν μπορεί να ξεπεράσει το 7,6% υπέρ της ΝΔ και το 2,1% σε περίπτωση που πρώτο κόμμα αναδειχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην παράσταση νίκης για τις βουλευτές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 54,3%, ενώ στο ίδιο ερώτημα το 30% πιστεύει ότι το ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Τέλος, η συσπείρωση της ΝΔ υπολογίζεται σε 82,41% ενώ του ΣΥΡΙΖΑ σε 67,43%.

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση διεξήχθη από τη Δευτέρα 6 Μαΐου έως την Τετάρτη 8 Μαΐου.