Ο Μάριος Δημητρόπουλος είναι μία ξεχωριστή περίπτωση Πατρινού. 

Μουσικός στο επάγγελμα, έχοντας σπουδάσει κλασικό πιάνο και έχοντας δουλέψει επαγγελματικά σε διάφορα σχήματα, τόσο στην Πάτρα, όσο και στην Αθήνα, αποφάσισε πριν από δύο χρόνια να ασχοληθεί με το stand up comedy. 

Η απόφαση αυτή άλλαξε τον τρόπο ζωή του για έναν και μόνο λόγο. Ότι τον προβλημάτιζε και τον στενοχωρούσε ξεκίνησε να το διακωμωδεί. Η προσπάθειά του αυτή του βγαίνει με έναν αρκετά καλό και αποτελεσματικό τρόπο πάνω στη σκηνή, κρίνοντας από το γεγονός ότι καταφέρνει να κάνει το κοινό να γελάσει στις live εμφανίσεις του. 

Ο ίδιος πάντως μιλώντας για πώς καταφέρνει να συνδυάζει τη μουσική με το stand up comedy, δεν ξέρει να μας απαντήσει ακριβώς. Το ψάχνει προφανώς. "Είναι κάτι που βγήκε, χωρίς τόση σκέψη, αυθεντικά και φυσικά. Μου άρεσε και λειτούργησε από την αρχή και είπα, οκ, εδώ είμαστε". Τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στη μουσική και το stand up comedy, συνδέουν αυτές τις τέχνες. 

"Υπάρχουν πράγματι αρκετά κοινά στοιχεία μεταξύ τους και αν κάτσουμε και το αναλύσουμε θα βρίσκουμε συνεχώς καινούρια. Για μένα που είμαι πάνω στη σκηνή τα κοινά αυτά σημεία τα εστιάζω κυρίως πάνω στις τεχνικές, με βασικότερο από όλα, θεωρώ το ρυθμό". Το γέλιο και το χιούμορ το είχε πάντως έτσι και αλλιώς μέσα του. 

"Μου άρεσε πάντα να κάνω τον κόσμο να γελάει. Ε, είδα stand up comedy και όταν το είδα είπα: "Ουάου αυτό θέλω να το κάνω και εγώ". Ο κωμικός για τον Μάριο Δημητρόπουλο είναι αυτός ο καλλιτέχνης που προσπαθεί να βγάλει προς τα έξω την τρέλα που έχει εντός του. 



Κάγκουρας - Μάριος Δημητρόπουλος ( Official Video Clip )

"Όλοι έχουμε τρέλα μέσα μας" τονίζει. "Άλλος λίγο, άλλος πολύ. Αυτό όμως που σε κάνει κωμικό, νομίζω πως είναι το να παρατηρείς τι είναι αστείο και να βρεις τρόπο να το μεταφέρεις ώστε να βγάλει γέλιο". 

Το γέλιο, πέρα από τέχνη, είναι και ένα εφόδιο για να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες της ζωής. "Έτσι βλέπω πλέον τη ζωή μου, με ένα κωμικό τρόπο και ότι με ζορίζει προσπαθώ να βγάλω από αυτό την αστεία του πλευρά". Πάνω στη σκηνή βέβαια το άγχος είναι μόνιμος σύντροφος για αυτόν, βλέποντας τον κόσμο να περιμένει να γελάσει από τα χείλη του. 

"Όσο περισσότερο παίζω, έχω παρατηρήσει, τόσο αυτό με βοηθάει στο να αποκτάω εμπειρία και να μπορώ να διαχειρίζομαι το άγχος μου". Το stand up comedy για τον Μάριο Δημητρόπουλο, βγάζει γέλιο γιατί έχει αλήθεια μέσα του και για αυτό αρέσει στον κόσμο."Με αυτό γελάμε συνήθως. Όταν συνδεθείς με κάτι που έχεις σκεφτεί ή κάτι που έχεις κάνει, νιώθεις ελεύθερος και γελάς. Η κωμωδία προβάλει την αστεία πλευρά της καθημερινότητας". 


Ο ίδιος, πέρα από μουσικός, ήταν και σπουδαστής στη Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, χωρίς όμως να την ολοκληρώσει.

"Ίσως το έχω μετανιώσει λίγο επειδή θα μπορούσα να πάρω πολλά ακόμα, αλλά πλέον θεωρώ πως καλύπτεται μέσα μου με το κομμάτι του stand-up" τονίζει. "Θαυμάζω το θέατρο, βλέπω αρκετά και πάντα με ενδιέφερε, όμως και το stand-up θεατρικό είδος είναι, οπότε είμαι ακόμα μέσα". 

Όσο για τα σχέδια που έχει μπροστά του, αυτό το διάστημα παίζει την πρώτη σου σόλο παράσταση μουσικής κωμωδίας η οποία λέγεται "Ψέματα σε Λα μείζονα", ενώ στις 8 Ιουνίου θα παίξει στον Άγιο Βασίλειο στο Marogia και ταυτόχρονα κάποιες παραστάσεις ακόμα μέσα στο καλοκαίρι στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα.