Με 5ετή πορεία, το φεστιβάλ ‘’Νύχτες Τρόμου’’ συνεχίζει να οδηγεί σε εκρήξεις αδρεναλίνης τους μυημένους στο είδος θεατές- ή όσους επιθυμούν να εξοικειωθούν μετέπειτα. Πολύωρες προβολές, με στοιχεία gore, με αιφνιδιασμούς, με τρομακτικά ηχητικά εφέ, ή απλώς με θέμα την προσήλωση σε εικόνες και αισθήματα φρίκης, ψυχαγώγησαν και τους πατρινούς θεατές, κατά το χρονικό διάστημα Πέμπτη 9 με Κυριακή 12 Μαΐου 2019.

17 ταινίες, 4 μέρες, πολλά ποπ κορν και διάθεση για σκηνές που φοβίζουν ακόμα και τους πιο θαρραλέους, προκάλεσαν μεγάλο προβληματισμό, οδήγησαν σε συζητήσεις για τα αρκετά διαφορετικά ήδη ταινιών τρόμου, και έδωσαν στις ανοιξιάτικες βραδιές των κατοίκων της Πάτρας μια υφή περισσότερο κινηματογραφική, αφού οι προβολές ξεκινούσαν 19.00 και σταματούσαν 00.00.

Τα θέματα ήταν πολλά, οι πρωταγωνιστές ποικίλων ηλικιών, ενδιαφερόντων και προθέσεων, οι σκηνοθετικές απόπειρες πολυποίκιλες και η γκάμα επιλογών ευρεία.

Το φετινό φεστιβάλ περιλάμβανε κλόουν, ζόμπι, νεκραναστημένους, κούκλες, πνεύματα, σύμβολα, μεταμφιεσμένους, φαντάσματα, μαύρη μαγεία. Οι χώρες προέλευσης και παραγωγής ήταν εντός και εκτός Ευρώπης, ενώ οι ηθοποιοί ήταν γνωστοί και άγνωστοι. Υπήρχε πολυγλωσσία και ποικιλία πολιτισμικών στοιχείων. Η διάρκεια της κάθε ταινίας κυμαινόταν στη μιάμιση ώρα.

Οι ταινίες που προβλήθηκαν τις μέρες αυτές, ήταν οι εξής:

 1. Scopophilia, 70’, Ελλάδα
 2. Carga,113’,Πορτογαλία
 3. After the Lethargy, 82’, Ισπανία
 4. The Soul Conductor, 89’, Ρωσία
 5. Anya,96’, Μεξικό
 6. Kill Ben Lyk, 80’, Ηνωμένο Βασίλειο- Γαλλία
 7. Albatroz, 97’, Βραζιλία
 8. Alive, 91’, Καναδάς
 9. The Spell, 84’, Καμπότζη
 10. Finale, 100’, Δανία
 11. Two Times You, 95’, Μεξικό
 12. The Tenants, 88’, Μεξικό
 13. Blood Fest, 93’, ΗΠΑ
 14. Puppet Master, 90’, Ηνωμένο Βασίλειο- ΗΠΑ
 15. Abrakadabra, 90’, Αργεντινή- Νέα Ζηλανδία
 16. Long Lost, 94’, ΗΠΑ
 17. Romina, 77’, Μεξικό

Να σημειωθεί πως το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα σε πανελλήνια κλίμακα εδώ και 5 χρόνια σε διαφορετικά σινεμά αρκετών περιοχών, προσκαλώντας φίλους του horror να παρακολουθήσουν, να προβληματιστούν και να αξιολογήσουν ταινίες οι οποίες περιλαμβάνονται στο διεθνές διαγνωστικό πρόγραμμα και στο νέο τμήμα Panorama του Φεστιβάλ.

Το Horrorant Film Festival  έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα φεστιβάλ τρόμου αυτού του ύφους που μπορούν να αναδειχθούν σε ευρωπαϊκή κλίμακα.

Με βάση του την Πάτρα, κάθε χρόνο όπως και φέτος ταξιδεύει, τρομάζει, ψυχαγωγεί και προβληματίζει.