Ο Ηλίας Μαμαλάκης μίλησε με τα πιο τρυφερά λόγια για τη σύζυγό του Ντορίτα.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην αγάπη του για τα ταξίδια,ενώ αποκάλυψε πώς αισθάνεται όταν βρίσκεται πλάι στην σύζυγό του.

Αγαπάτε πολύ τα ταξίδια.

Πριν από λίγες ημέρες ήμουν στην Κέρκυ­ρα, όπου έχω αναλάβει δύο μαγαζιά, ένα ψητοπωλείο και το Μάιο θα πάω να στή­σω ένα εστιατόριο. Έπειτα έχω ταξίδι στη Μύκονο, για ένα συνέδριο που αφορά στα τοπικά τυριά. Στη συνέχεια έχω ταξίδι στη Λάρισα, για μια παρουσίαση που αφορά στη διαλειμματική νηστεία, θα συνεχίσω στην Κρήτη σ' ένα συνέδριο ελαιολάδου. Έχω πολλά ταξίδια να κάνω, είμαι ταξιδιώτης.

Ο άνθρωπος δεν πρέπει να βγει ποτέ στη...σύνταξη, γιατί η έννοια της σύνταξης είναι κα­ταστροφική, μαραζώνεις, βαριέσαι και πεθαίνεις μια ώρα γρηγορότερα, θυμάμαι ένα περιστατικό σε ταξίδι μου στην Αυστραλία που είχα πάει επειδή ήμουν πολύ ταλαιπωρημένος, ψυχικά και σωματικά το 2010. Εκεί έμεινα ένα μήνα, άλλαξα περιβάλλον. Εκεί πάνω από 65 χρονών οι άνθρωποι δεν πλη­ρώνουν σε μουσεία και διάφορα άλλα. Εμένα με άφηναν να περ­νάω δωρεάν, γιατί νόμιζαν τότε ότι ήμουν τόσο μεγάλος.

Που σημαίνει ότι εσείς δεν θα πάρετε ποτέ... σύνταξη;

Το θέμα είναι να βρίσκεις δουλειά κι αν δεν μπορείς, να προσφέρεις τις ικανότητές σου εθελοντικά, σε κόσμο που το έχει ανάγκη.

Παίζει ρόλο ο περίγυρός σας στο κομμάτι αυτό;

Βέβαια, η Ντορίτα με στηρίζει, έρχεται μαζί μρυ, όταν. μπορεί/Εχω τη στήριξη της γυναίκας μου.

Αισθάνεστε διαφορετικά όταν είναι κι εκείνη κοντά σας;

Αισθάνομαι καλύτερα, γιατί ό,τι κι αν πεις, όταν το βράδυ βρεθείς μόνος στο ξενοδοχείο, είναι βαρετό. 'Οταν όμως έχεις έναν άνθρωπο να πλαγιάσει και να πεις δυο Κουβέντες, είναι αλλιώς τα πράγματα.

Υπάρχουν φορές που επιδιώκετε τη μοναχικότητα σας;

Την επιδιώκω και τη βρίσκω. Υπάρ­χουν κάποιες φορές όταν οδηγώ και είμαι μόνος μου, σκέφτομαι, κάνω προγραμματισμούς. Μου αρέσει και η μοναξιά, αλλά και να ασχολούμαι με διάφορα, όπως τη Μ. Πέμπτη, που πήγα κι επισκέφτηκα, μαζί με τη Γενική Εισαγγελέα του Αρεί­ου Πάγου, τις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα, όπου είχαμε 40 κρατούμενες καλεσμένες, 10 από την απεξάρτηση, 15 μωρομάνες και 15 από τις αγροτικές φυλάκές, τους μαγείρεψα εγώ και τους κάναμε το τραπέζι. Τους πήγα και λαμπάδες.