Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο Κουκούλι η εκδήλωση των γενεθλίων 25 χρόνων ζωής του τμήματος χάντμπολ της Ακαδημίας των Σπορ, σε ένα σχεδόν γεμάτο κλειστό γυμναστήριο παρευρέθηκαν πρώην και νυν αθλητές του συλλόγου, μαζί με τις οικογένειές τους και φίλους της ομάδας. Έγινε παρουσίαση έναν προς έναν στους παρευρισκόμενους πρώην αθλητές και αθλήτριες, όπου τους απονεμήθηκαν και επετειακά αναμνηστικά του συλλόγου.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε και η απονομή μεταλλίων και κυπέλλου της πρωταθλήτριας ομάδας ανδρών που κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής και από την περίοδο 2019-20 θα αγωνίζεται στην Α2 εθνική κατηγορία. Στο τέλος πραγματοποιήθηκε και διπλό μεταξύ παλαιμάχων με την νυν πρωταθλήτρια ομάδα των ανδρών.

Στην εκδήλωση έγιναν και τιμητικές βραβεύσεις στους πρώτους της 25ετίας σε συμμετοχές και σκόρερ.

Πρώτη σκόρερ όλων των εποχών, η Χρυσούλα Τσαπικούνη. Την βράβευση έκανε η πρόεδρος των παλαιμάχων Πάτρας Ελένη Κονταξή.

Την πρώτη σε συμμετοχές στην η γυναικεία ομάδα Γεωργία Παπαδόπουλου, την βράβευση έκανε ο παρατηρητής διαιτησίας Κωνσταντίνος Γαβριήλ.

Τον πρώτο σκόρερ και παράλληλα τον πρώτο σε συμμετοχές στην ομάδα ανδρών Αλέξη Παπαγιαννόπουλο, βράβευσε ο Τάσος Νικολάου πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης αστυνομικών (IRA).

Βραβεύτηκε η κατασκήνωση ΡΟΔΕΑ διότι τα τελευταία χρόνια διδάσκει στα παιδιά κατασκηνωτές το άθλημα της χειροσφαίρισης.

Για την ανελλιπή τους συμμετοχή σε εκδηλώσεις του συλλόγου βραβεύτηκαν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης από τον προπονητή της Ακαδημίας των Σπορ και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Παπαγιαννόπουλο και ο πρόεδρος του περ. συμβουλίου Δυτ. Ελλάδος Γεώργιος Αγγελόπουλος από τον πρόεδρο του ΠΕΑΚ Νίκο Κανελλάκη.

Για την αμέριστη υποστήριξη στην χειροσφαίριση και γενικότερα στον αθλητισμό της περιφέρειας δυτικής Ελλάδος τιμήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Γρηγόρης Αλεξόπουλος από τον πρόεδρο της Ακαδημίας των Σπορ κ. Χρήστο Δεβελέγκα.

Την απονομή μεταλλίων και κυπέλλου στην πρωταθλήτρια ομάδα ανδρών της Β΄ εθνικής κατηγορίας έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Ιδιαίτερα στιγμή στην εκδήλωση ήταν όταν κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους αείμνηστους αθλητές της ομάδας, Κώστα Παναγιωτόπουλο, Βασίλειο Σινούρη και Νάσο Αραβαντινό. Στην εκδήλωση ο πανελλήνιος πρωταθλητής Χρήστος Καΐτσας εντυπωσίασε με το αεροπλανάκι του και τα ακροβατικά aero musical show που πραγματοποίησε.

H όλη εκδήλωση έκλεισε με αγωνιστικό διπλό μεταξύ παλαιών και νέων αθλητών.

Η τυχερή της κλήρωση των τεσσάρων ελαστικών αυτοκινήτου προσφοράς του καταστήματος ελαστικών και ενός εκ δύο αρχηγών της ανδρικής ομάδος Διονύση Καλούδη, ήταν η κ. Μ. Τζόλα.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί τον δημοσιογράφο Κώστα Λαμπρόπουλο και τον Γιάννη Παπαγιαννόπουλο που παρουσίασαν την εκδήλωση.

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας των Σπορ δήλωσε:

"Η εκδήλωση πραγματοποίησε μεγάλη επιτυχία. Τα 25 χρόνια για κάποιους είναι πολλά και κάποιους λίγα. Για εμάς είναι γεμάτα από όλες τις πλευρές. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς που με προσωπικές θυσίες έφεραν και μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους. Ευχαριστούμε τους χορηγούς που όλα αυτά τα χρόνια στάθηκαν δίπλα μας και ιδιαίτερα τα δύσκολα τελευταία χρόνια, που μόνον με την στήριξη τους πατάμε στα πόδια μας, αφού η πολιτεία είναι απούσα. Ήρθαμε να τιμήσουμε τους πρωταγωνιστές που είναι οι ίδιοι οι αθλητές-τριες που μόχθησαν με τον ιδρώτα τους και έχτισαν το σημερινό οικοδόμημα συνεχίζοντας την προσπάθεια τους τα σημερινά παιδιά που έφεραν την ομάδα στην Α2.Το μεγάλο κέρδος είναι τα παιδιά των υποδομών μας που θα είναι οι συνεχιστές αυτής της προσπάθειας και μετά από 25 χρόνια θα βρίσκονται στις θέσης μας. Ραντεβού το 2044".

Ο "αρχιτέκτονας" του οικοδομήματος όλων αυτών των 25 χρόνων δουλειάς ο καθηγητής - προπονητής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη πρωτεύουσα ξανά του Γρηγόρη Αλεξόπουλου, Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, δήλωσε:

"Η παρουσία όλων σας στο γυμναστήριο που ασχοληθήκατε με το χάντμπολ στα 25 χρόνια με γέμισαν μόνον με αγάπη και συγκίνηση. Το βρίσκεται κοντά στην ομάδα είναι το μεγαλύτερο κέρδος μας. Το να βλέπω τους παλιούς αθλητές-τριες με τα παιδιά τους και τις μανάδες τους με τα εγγόνια τους στο γήπεδο είναι η μεγαλύτερη εγγύηση της Ακαδημίας των Σπορ, ότι η φλόγα της δεν θα σβήσει ποτέ και θα είναι το κορυφαίο χαντμπολικό σωματείο της Πάτρας μας. Σας ευχαριστώ και θα σας έχω για πάντα μέσα στην καρδιά μου και δικαιολογημένα σήμερα αισθάνομαι περηφάνια, χαρά και συγκίνηση".