Πόρσε, Φεράρι, Μαζεράτι και δεκάδες ακόμα ιστορικά και κλασικά αυτοκίνητα κατέφτασαν στο νέο λιμάνι της Πάτρας το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. 

Η Anek Lines έφερε στην Πάτρα σπάνιες αντίκες που αποτελούν σημαντικά εκθέματα της αυτοκινητιστικής βιομηχανίας και έχουν συνδέσει το όνομά τους με τις μεγαλύτερες εταιρείες του είδους σε όλον τον κόσμο, γράφοντας τη δική τους ιστορία στους δρόμους. 

Μοντέλα από αυτά που δεν μπορεί να βρει κάποιος εύκολα στην Ελλάδα, έφτασαν στο λιμάνι της Πάτρας έχοντας ταξιδέψει από την κεντρική Ευρώπη στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Όσοι τυχεροί βρέθηκαν στο νέο λιμάνι την ώρα που πάνω από 130 "κούκλες" στάθμευσαν μπροστά από το πλοίο της Anek Lines, χάζεψαν με όλα αυτά τα σπάνια αυτοκίνητα, κλασικού και ιστορικού τύπου και έσπευσαν να τα φωτογραφίσουν.

Είδαμε πολλούς τύπους οχημάτων. Από τα αμάξια που ξεχώρισαν, ήταν ο παλιός τύπος ασθενοφόρου, το αυτοκίνητο σερίφη των ΗΠΑ, τo Ντε Σε Βο και το DS της Σιτροέν, διάφορα vintage οχήματα, όπως το Μίνι Κούπερ και το τσικουεντζέντο της Φίατ, η Άστον Μάρτιν, αλλά και σπορ τύποι μοντέλων από μεγάλα brands εταιρειών, όπως η θρυλική Πόρσε 911, η Φεράρι 250, η A.C Cobra κτλ.  

Μαζί με όλα αυτά κλασικές και σπάνιες αντίκες της δεκαετίας του '20 και του '30, αλλά και νεότερα μοντέλα ιστορικού τύπου πιο πρόσφατων δεκαετιών Μερσεντές, BMW, Ford και άλλα. 


Αμάξια από διάφορες ιστορικές περιόδους του περασμένου αιώνα, προερχόμενα από διαφορετικές εταιρείες που αντιπροσώπευαν εκείνα τα χρόνια το στυλ και την πρόταση που έδινε η κάθε χώρα, σε μια από τις πιο αναπτυσσόμενες τότε βιομηχανίες του κόσμου, όπως αυτή των αυτοκινήτων, που έμελλε να παίξει σημαντικό ρόλο στη μορφή που πήρε η διεθνής νεότερη παγκόσμια οικονομία. 

Κάθε μοντέλο είχε μία ξεχωριστή προσωπικότητα, κάτι που μένει αναλλοίωτο ακόμα και σήμερα στο πέρασμα των ετών, κάνοντας αυτά τα αμάξια να διαφέρουν από τα σύγχρονα οχήματα των σημερινών αυτοκινητοβιομηχανιών τα οποία μπορεί να είναι εξελιγμένα μηχανολογικά, όμως είναι όμοια μεταξύ τους, χωρίς χαρακτήρα, λες και έχουν βγει από το ίδιο καλούπι. 

Το patrasevents.gr εξασφάλισε την ειδική άδεια για να μπει στους χώρους του νέου λιμανιού και φωτογράφισε αποκλειστικά αυτά τα μοναδικά και σπάνια εκθέματα.