Η ζωή για πολλούς είναι σαν τον πρωταθλητισμό και είναι αλήθεια ότι αν καθίσει κάποιος και σκεφτεί καλά τους συσχετισμούς μεταξύ τους θα βρει αρκετά κοινά σημεία ταύτισης. 

Στη ζωή βάζεις στόχους, τρέχεις όλη μέρα, προσπαθείς, κοπιάζεις, αγωνιάς, τους επιτυγχάνεις και στη συνέχεια βάζεις καινούργιους για να ξεκινήσεις και πάλι από την αρχή. Κάποτε σου τυχαίνουν εμπόδια, δεν τα καταφέρνεις, μένεις πίσω, αλλά συνεχίζεις να προσπαθείς, δεν το βάζεις κάτω και προχωράς μπροστά, με βάση τα δεδομένα που έχεις και τις συνθήκες που υπάρχουν γύρω σου. 

Κάπως έτσι είναι και ο πρωταθλητισμός. Η Πολυτίμη Μαντά, η σπρίντερ της Ολυμπιάδας Πατρών και της Ντίνας Μπορνιβέλη, ετοιμάζεται για τις διοργανώσεις που έχει μπροστά της, έχοντας αντιμετωπίσει τους προηγούμενες μήνες αρκετούς τραυματισμούς που την άφησαν πίσω.

Η αλήθεια είναι ότι η αθλήτρια της Ολυμπιάδας Πατρών, αν δεν είχε κάποια θέματα τραυματισμών, αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να είχε πάρει ένα μετάλλιο σε πανελλήνιες διοργανώσεις, όπως αυτή του πρωταθλήματος του ανοικτού στίβου που είχε γίνει στην αχαϊκή πρωτεύουσα το 2017, όταν έχοντας σπάσει κάθε ατομικό της ρεκόρ και έχοντας βρεθεί σε δαιμονιώδη φόρμα, της έτυχε ένας τραυματισμός της τελευταίας στιγμής που της αφαίρεσε την δυνατότητα να τρέξει στην κούρσα. 

Σε μία κούρσα στην οποία ήταν σε θέση να διεκδικήσει με αξιώσεις κάτι καλό από αυτήν τότε. Αυτά όμως συμβαίνουν στον αθλητισμό. Η Πολυτίμη Μαντά δεν το βάζει κάτω και προερχόμενη από μία εξίσου δύσκολη χρονιά, ετοιμάζεται για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που έχει μπροστά της.

"Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς αντιμετωπίσαμε αρκετούς τραυματισμούς κατά την διάρκεια της, με σοβαρότερο αυτόν που με ταλαιπωρούσε από τα πανελλήνια πρωταθλήματα της περασμένης χρονιάς" τονίζει η ίδια μιλώντας στο patrasevents.gr. "


"Εστιάσαμε όμως στην σωστή αποκατάσταση και στη βελτίωση τεχνικών στοιχείων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσουμε αρκετά την έναρξη της βασικής προετοιμασίας. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε καλό δρόμο, αν και βρισκόμαστε ακόμα σε προαγωνιστικό στάδιο" τονίζει.

Στόχος της είναι να πάρει μέρος σαν πανελλήνια πρωταθλήματα που έχει μπροστά της. Η ίδια τονίζει πάνω σε αυτό: "Έχουμε θέσει σαν κύριο αγωνιστικό στόχο τα πανελλήνια Νέων στη Λάρισα, στο τέλος του Ιουνίου και  σε αυτό των Γυναικών στην Πάτρα, στο τέλος Ιουλίου. Πριν από αυτά βέβαια θα συμμετάσχουμε και σε κάποια μίτινγκ στίβου στα πλαίσια της προετοιμασίας μας". 

Αυτό που θα κυνηγήσει στους αγώνες αυτούς είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία της, με βάση τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει, αλλά και την βελτίωση των ατομικών της ρεκόρ. Η αθλήτρια της Ολυμπιάδας περιμένει με ανυπομονησία να αγωνιστεί μπροστά στο κοινό της Πάτρας, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου που θα γίνει για ακόμα μία φορά στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. 

"Είναι μεγάλη μου χαρά να αγωνίζομαι στο κορυφαίο εγχώριο πρωτάθλημα και ταυτόχρονα να βρίσκομαι στην πόλη όπου έχω μεγαλώσει. Σημαντικό βέβαια είναι να μας τιμήσει με την παρουσία του και το φίλαθλο κοινό της Πάτρας, ώστε να γεμίσουμε το γήπεδο. Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό να αγωνίζεσαι σε ένα γεμάτο στάδιο" τονίζει. 


Ο σύλλογος της η Ολυμπιάδα Πατρών συνέχισε πάντως και φέτος την ανοδική του πορεία.

"Η Ολυμπιάδα τα τελευταία χρόνια αποτελεί μία σταθερή αξία αφού έχει καταφέρει να εδραιώσει τη θέση της εντός των 20 κορυφαίων ομάδων της χώρας. Θα έλεγα ότι φέτος ίσως καταφέρουμε να διεκδικήσουμε και το πρωτάθλημα γυναικών αν είμαστε όλες οι αθλήτριες του συλλόγου υγιείς" τονίζει. 

Όσο τις δικές τις φιλοδοξίες στον στίβο; Προέχουν πάνω από όλα οι σπουδές της σε μία από τις δυσκολότερες σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε αυτή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Πατρών, με τη νεαρή αθλήτρια να δηλώνει: "Κάθε αθλητής έχει όνειρο να αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί άμεσο στόχο για εμένα τώρα καθώς έχω δώσει προτεραιότητα στις σπουδές μου".