Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης στο εξωτερικό μέρος του Ρωμαϊκό Ωδείου της Πάτρας. 

Ήδη περνώντας κάποιος από το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, ξεχωρίζει κάποιες πράσινες, κόκκινες και διαφόρων χρωμάτων κορδέλες που έχουν στηθεί στα τοιχεία του μνημείου, καλύπτοντας την εξωτερική τους πλευρά. 

Οι πολύχρωμες αυτές κορδέλες ξενίζουν τον περιπατητή που φυσιολογικό είναι να αναρωτηθεί τι γίνεται στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας. Το μνημείο αυτό αποτελεί ένα από τα πιο κλασικά αξιοθέατα της αχαϊκής πρωτεύουσας που ζωντανεύει την μεγάλη ιστορία που έχει πίσω της αυτή η πόλη, αλλά και τον κομβικό ρόλο που είχε στην ρωμαϊκή περίοδο. 

Ωστόσο, μετά από τόσα χρόνια το Ρωμαϊκό Ωδείο χρειαζόταν μία συντήρηση στους τοίχους του και μία στήριξη των τοιχωμάτων του, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα στο μέλλον. Οι εργασίες αυτές θα γίνουν υπό την ευθύνη του υπουργείου Πολιτισμού και υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την περασμένη χρονιά ο δήμος είχε προχωρήσει σε εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των εσωτερικών χώρων του θεάτρου, φτιάχνοντας τα αποδυτήρια των ηθοποιών, την ορχήστρα, τους διαδρόμους και διάφορα άλλα σημεία του μνημείου. Οι εργασίες συντήρησης των εξωτερικών χώρων του ωδείου θα αρχίσουν μέσα στις επόμενες ημέρες και θα κρατήσουν για ένα μήνα περίπου. 

Στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι να ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις του Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, αλλά και του Φεστιβάλ του ΟΚΠΕ, δύο διοργανώσεις οι οποίες στηρίζουν ένα μεγάλο μέρος των προγραμμάτων τους στο Ρωμαϊκό Ωδείο από την στιγμή που δεν υπάρχει κανένα άλλο θέατρο στην Πάτρα τους καλοκαιρινούς μήνες.


Τέλος να σημειώσουμε ότι την ευθύνη και την έγκριση για τις εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν στο Ρωμαϊκό Ωδείο την έχει πλέον η Εφορεία Αρχαιοτήτων της Πάτρας και όχι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, όπως ίσχυε παλιότερα.

Πάντως, οι εκδηλώσεις που θα πάρουν το πράσινο φως θα είναι μετρημένες, θα έχουν να κάνουν κυρίως με θέατρο και ειδικότερα με αρχαίο δράμα και θα σέβονται την αξία του μνημείου αυτού της αχαϊκής πρωτεύουσας, έχοντας μία αντίστοιχη κατεύθυνση. 

Όποιος θελήσει να επισκεφτεί τον χώρο να αναφέρουμε ότι το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας είναι ανοικτό για επισκέπτες, τουρίστες και όσους ενδιαφέρονται να ξεναγηθούν, από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.