Το πρώτο του μεγάλο επαγγελματικό βήμα μετά το τέλος του MasterChef κάνει ο νικητής της περσινής χρονιάς. Ο Τιμολέων Διαμαντής βρίσκεται στην Κρήτη, στο εστιατόριο «Hasika, Ελλάδα σε μπουκιές», όπου και ξεκίνησε συνεργασία μαζί με τον chef Μιχάλη Χάσικο.

Ο Τιμολέων Διαμαντής μιλά στο Secret των Παραπολιτικών και τη Σπυριδούλα Τριάντου: «Θα μείνω όλο το καλοκαίρι στο νησί. Τελείωσε και αυτήν την εβδομάδα το συμβόλαιό μου με το Star, οπότε μπαίνω τώρα σε κανονικούς ρυθμούς. Θα απορροφηθώ στο συγκεκριμένο εστιατόριο. Με υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά. Στην αρχή παραξενεύτηκαν γιατί δεν περίμεναν να με δουν εδώ. Φαντάζονταν καμιά Μύκονο, καμιά Σαντορίνη… Όμως εγώ είμαι διαφορετικός. Ήθελα κάτι πιο ουσιαστικό που να με εκφράζει και όχι να κάνω κάτι απλώς για να ακούγεται το όνομά μου».

Βλέπει MasterChef 3 ο Τιμολέων Διαμαντής και αν ναι πώς του φαίνεται; Ο ίδιος λέει: «Το μαγειρικό επίπεδο είναι πιο χαμηλό σε σχέση με το δικό μας. Επίσης, οι παίκτες είναι πιο απόμακροι. Αυτό όμως που δεν μου αρέσει καθόλου είναι που βρίζουν περισσότερο. Ο Μανώλης είναι ολοκληρωμένος μάγειρας, ενώ ο Πάνος μού θυμίζει εμένα, αλλά θέλει να ωριμάσει περισσότερο. Με τη Σπυριδούλα έχουμε δουλέψει μαζί στο παρελθόν, είμαστε φίλοι και ξέρω τις δυνατότητές της. Ο Παντελής είναι χρήσιμος για κάθε κουζίνα».