Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το αγωνιστικό μέρος του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας κλάσης J/24 της Πάτρας.

Το Ιταλικό σκάφος La Superba που προπορευόταν από το ξεκίνημα των ιστιοδρομιών κατέκτησε τον τίτλο, ενώ το σπουδαίο ήταν ότι τρία Ελληνικά πληρώματα ακολούθησαν με το Γερμανικό φαβορί, να μένει πέμπτο.

Η ΕΥΝΙΚΗ ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ακολούθησε το J mania, ενώ το σκάφος της Ελληνικής Αστυνομίας, παρ’ ότι πάλεψε μέχρι το τέλος για μία θέση στο βάθρο, έμεινε τέταρτο μετά από ένα τεχνικό λάθος και την ένσταση που έκανε το Γερμανικό πλήρωμα.


Μετά το τέλος της τελευταίας κούρσας τα πληρώματα έπεσαν στα νερά του Πατραϊκού και απόλαυσαν τη θάλασσα, κλείνοντας με ιδανικό τρόπο τόσο τους Αγώνες όσο και τη διαμονή τους στην πόλη, για την οποία έχουν να λένε μόνο κολακευτικά σχόλια.

Ο Αμερικανός μάλιστα executive officer της κλάσης εκδήλωσε το ενδιαφέρον να «φέρει» στην Πάτρα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της κλάσης το 2023, μετά και το αίτημα πολλών ομάδων από το εξωτερικό, όπως της Ελβετικής, να έρθουν στην Πάτρα να πραγματοποιήσουν προπονήσεις για διάστημα άνω των 3 εβδομάδων.

Γεγονός που αποτελεί την μεγαλύτερη κληρονομιά της πόλης από τους Αγώνες, από τη στιγμή που δεν μένουν σταθερές εγκαταστάσεις.


Ο Μόλος της Αγίου Νικολάου και το παράκτιο μέτωπο που ανοίγεται μπροστά το αποδείχθηκαν ιδανικοί για ναυταθλητικές δράσεις, δικαιώνοντας τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών για την επιλογή του.

Την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 εθελοντική ομάδα του Κέντρου Ενημέρωσης  Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) – “Χάρισε Ζωή” φιλοξενήθηκε από τους διοργανωτές του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας με σκάφη J-24, το οποίο διεξάγεται στην Πάτρα.

Οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη δωρεά μυελού των οστών και να συμβάλουν κι αυτοί με τη σειρά τους στη διάδοση της εθελοντική προσφοράς.

Ο ανιδιοτελής αγώνας τους ενάντια στα αιματολογικά νοσήματα έγινε πράξη με το να γίνουν οι ίδιοι εθελοντές δότες μυελού των οστών αλλά και πρεσβευτές του μηνύματος πως “όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν”, θέτοντας μ’ αυτό τον τρόπο τον αθλητισμό στην υπηρεσία του ανθρωπισμού και της κοινωνικής προσφοράς.