ΟΙ 120 δόσεις και τα προβλήματα της Αγυιάς κυριάρχησαν στην ημερήσια ενημερώση του συνδυασμού "Ώρα Πατρών" με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο.

Για τις 120 δόσεις και τη στήριξη των παραγωγικών φορέων

Όταν οι αγώνες είναι πραγματικοί και ουσίας δικαιώνονται ως απάντηση σε όσους το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι … κρότο. Η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ και ο επικεφαλής του συνδυασμού, υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Γιώργος Ρώρος χαιρετίζουν το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 120 δόσεων και τη μείωση του ΦΠΑ, πάγια αιτήματα και των παραγωγικών φορέων της Πάτρας. Εξ αρχής, ο κ. Ρώρος τόσο κατά την επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών στην Πάτρα, Ευκλείδη Τσακαλώτου, όσο και κατά τη συνάντηση με την Υφυπουργό, Κατερίνα Παπανάτσιου στο γραφείο της στην Αθήνα έθεσε με επιτακτικό τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και οι επιχειρηματίες του χώρου της εστίασης εξαιτίας των συσσωρευμένων οφειλών και του υψηλού ΦΠΑ.

Μάλιστα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων είχε συζητήσει διεξοδικά το θέμα με το Δ.Σ. του ΣΚΕΑΝΑ και τους εκπροσώπους των άλλων παραγωγικών φορέων της πόλης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι με την πρώτη ευκαιρία η κυβέρνηση θα προχωρούσε στη λήψη μέτρων για την ανακούφιση όλων όσοι στηρίζουν την πραγματική οικονομία και την απασχόληση και παλεύουν εν μέσων αντίξοων συνθηκών. Ειδικότερα για το χώρο της εστίασης η μείωση του ΦΠΑ ικανοποιεί ένα από τα αιτήματα του κλάδου τα οποία διατυπώθηκαν και κατά την πρόσφατη κινητοποίηση που έλαβε πανελλαδικά χαρακτηριστικά.

«Μέσα και από τον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας αγωνιστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανακούφιση όλων όσοι παρέμεναν εδώ και χρόνια εγκλωβισμένοι στις οφειλές που δημιούργησε η κρίση. Πλέον είμαστε αισιόδοξοι. Θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατή ευκαιρία, αλλά και τον αυτοδιοικητικό μας ρόλο ενισχύοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το χώρο της εστίασης. Ήδη η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ έχει καταθέσει ένα πολύπλευρο πρόγραμμα, στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των χώρων που θα διαθέτουν οι καταστηματάρχες εστίασης για τη διευκόλυνση των θηλαζουσών μητέρων, αλλά και η συνεργασία για την αισθητική αναβάθμιση της εικόνας της πόλης. Όσον αφορά στο νομοσχέδιο η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ θα παρακολουθεί τις εξελίξεις, καθώς δεν εφησυχάζουμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε…», τόνισε ο κ. Ρώρος.

Μέσα κι Έξω… προβλήματα στην Αγυιά!

Στην περιοχή της Αγυιάς βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, επικεφαλής της ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, Γιώργος Ρώρος, έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και εκπροσώπους συλλόγων, οι οποίοι του μετέφεραν την απογοήτευση και αγανάκτησή τους από τα προβλήματα της καθημερινότητας. «Διαπιστώσαμε και στην περιοχή της Αγυιάς τα τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα των συμπολιτών, οι οποίοι αν και διαμένουν τόσο κοντά στο κέντρο της Πάτρας, αισθάνονται τόσο απομονωμένοι…

Η υποβάθμιση της περιοχής είναι πρωτοφανής. Γειτονιές χωρίς αποχέτευση, δρόμοι κατεστραμμένοι από το χρόνο και τις φθορές, ελλιπής σχολική στέγη, πλατείες και κοινόχρηστοι χώροι ακαθάριστοι, γεμάτοι χόρτα και σκουπίδια συνθέτουν μια άθλια εικόνα που προσβάλει τους συμπολίτες μας», τόνισε ο κ. Ρώρος, επισημαίνοντας ότι όλα αυτά από τις 27 Μαΐου θα αλλάξουν, καθώς η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για να ομορφύνει την πόλη, διαμορφώνοντας χώρους πολύτιμης «ανάσας» στον αστικό ιστό, αλλά και σε όλες τις συνοικίες.

ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, Ώρα των δημοτών

Το Σάββατο 11 Μαΐου στις 19.30 στο Θεατράκι της Μαρίνας θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση της ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ και των υποψηφίων της. Ο επικεφαλής του συνδυασμού, υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Γιώργος Ρώρος απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους πολίτες να δώσουν δυναμικά το «παρών». «Θέλουμε όλους τους Πατρινούς δίπλα μας, προκειμένου να συμπορευθούμε σε ένα κοινό μέλλον χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Με ανοικτούς ορίζοντες, με ιδέες και πίστη στις δυνατότητες των νέων και την εμπειρία των παλαιών. Έφθασε η ΩΡΑ να πάρουμε την τύχη και το μέλλον μας στα χέρια μας. Από 1η Σεπτεμβρίου ο Δήμος Πατρέων θα έχει νέα διοίκηση, με όραμα, πρόγραμμα και κυρίως βούληση να αλλάξει ριζικά τα πράγματα», τόνισε ο κ. Ρώρος.

Εκδήλωση για την ανάπτυξη

Η ομάδα για την ανάπτυξη της ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ διοργανώνει την Κυριακή 12 Μαΐου στις 19.00 στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος εκδήλωση με θέμα «τΩΡΑ για την Ανάπτυξη και την Εργασία». Θα προλογίσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Γιώργος Ρώρος και ομιλίες των μελών της ομάδας ανάπτυξης, ενώ θα ακολουθήσει διάλογος.