Το πακέτο ελαφρύνσεων που ανήγγειλε ο κ. Τσίπρας δεν επιβεβαιώνει τίποτα περισσότερο απ’ το γεγονός ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε φάση αποδρομής.

Αποδρομή που θ’ αρχίσει να έχει και συμπτώματα αποσύνθεσης αμέσως μετά τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου όπου η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι συντριπτική.

Όσοι επισκεπτόμαστε τον τελευταίο καιρό κάθε γωνιά της Αχαΐας και συνομιλούμε με τους πολίτες βλέπουμε ότι σ’ όσες απέλπιδες προσπάθειες κι αν καταφύγει ο κ. Τσίπρας, το κλίμα δεν αναστρέφεται, η κατάσταση δεν ανατρέπεται.

Οι ελαφρύνσεις που αναγγέλθηκαν είναι αποτέλεσμα των θυσιών στις οποίες υπέβαλε τους Έλληνες φορολογούμενους η κυβέρνηση Τσίπρα. Επί τέσσερα χρόνια η μεσαία τάξη λεηλατήθηκε, η οικονομία γονάτισε απ’ την υπερφορολόγηση, καμιά αναπτυξιακή πνοή, κανένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής, καμία έμπνευση ώστε η χώρα και η κοινωνία της να καταφέρουν να σταθούν με αξιοπρέπεια στα πόδια τους.

Οι δε πολίτες γνωρίζουν άριστα που αποσκοπεί η αναγγελία των ελαφρύνσεων 19 μέρες πριν τις εκλογές. Όσο, όμως, κι αν ο κ. Τσίπρας αποβλέπει στη λήθη, κανείς μας δεν ξεχνάει πόσο οδυνηρή ήταν για την χώρα η διακυβέρνηση του.

Η Αθηνά Τραχήλη είναι πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα