Το κινητό κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανακύκλωσης θα βρίσκεται από τις 13 Μαΐου στην Πάτρα και σε ανακοίνωση αναφέρεται:

"Με μεγάλη μας χαρά, σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το 1° πανευρωπαϊκά «κινητό κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανακύκλωσης», που θα βρίσκεται από τη Δευτέρα 13/5/2019 έως 31/5/2019 στην Πάτρα, στο Παλιό Λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Πατρών.

Το «κινητό κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανακύκλωσης» έχει αναπτυχθεί με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την εκπαίδευση των δημοτών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.

Η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του αυτόματου μηχανήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης μεταλλικών και πλαστικών συσκευασιών, αλλά και των οπτικοακουστικών μέσων του «κινητό κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανακύκλωσης», εξασφαλίζεται από ειδικό σύστημα φωτοβολταϊκών πάνελ, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, αποτελώντας ένα μοναδικό παράδειγμα «πράσινης και οικολογικής» Δράσης.

Στο πρόγραμμα πραγματοποιείται εκπαίδευση παιδιών όλων των ηλικιών, η οποία διαρκεί 45 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώσουν τις πλαστικές και μεταλλικές τους συσκευασίες, έτσι ώστε βιωματικά να έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία της ανακύκλωσης.

ΦΕΡΤΕ πλαστικές και μεταλλικές συσκευασίες,

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙΤΕ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ και ΚΕΡΔΙΣΤΕ μοναδικά δώρα!

• Action Camera • Tablet • Ηχεία Bluetooth

Σας περιμένουμε όλους!"