Τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στη στήριξη της Ειδικής Αγωγής, μέσω του διορισμού 4.500 εκπαιδευτικών από τον Σεπτέμβριο 2019, υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, με αφορμή την έναρξη, χθες Τετάρτη, της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων.

Για έμπρακτη στήριξη των μαθητών έκανε λόγο ο Κώστας Γαβρόγλου

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι θέλει και μπορεί να στηρίξει την ελληνική κοινωνία, στο σύνολο, και ειδικά τα πιο ευαίσθητα μέλη της», ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου και πρόσθεσε: «Το νέο σχολικό έτος 4.500 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό θα στηρίξουν τις οικογένειες και τους μαθητές που μέσα από τις δυσκολίες αποδεικνύονται πολύ πιο άριστοι από εκείνους που η αντιπολίτευση θεωρεί άριστους. Για εμάς δεν υπάρχουν λόγια και υποσχέσεις. Υπάρχουν μόνο πράξεις».

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τον μόνιμο διορισμό μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) λήγει την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται από την Πέμπτη 2 Μαΐου έως και την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.