Το τελευταίο διάστημα η Δημοτική παράταξη του ΚΚΕ στο Δήμο της Πάτρας που είναι και η απερχόμενη Δημοτική αρχή, δείχνει σοβαρά σημάδια πανικού.

Οι ενδείξεις που έχουν πλέον γίνει εκτιμήσεις ότι το αφήγημα Πελετίδη- Λαϊκής Συσπείρωσης- ΚΚΕ, χάνει σταθερά έδαφος, οδηγεί στελέχη του κόμματος σε ολισθήματα που ένας έμπειρος κομματικός μηχανισμός στο παρελθόν θα απέφευγε με ευκολία.

Το τελευταίο σφάλμα έχει να κάνει με την επίθεση που εξαπολύουν στα… Τρίκαλα!

Ο πανικός τους είναι τέτοιος που επιλέγουν να ασχοληθούν με τα πεπραγμένα της Δημοτικής αρχής… Τρικκαίων αντί με τα ΜΗ πεπραγμένα του Δήμου Πατρέων.

Είναι προφανής ο λόγος. Επειδή τα Τρίκαλα μαζί με άλλες μικρότερες πόλεις της Ελλάδας όπως η Καλαμάτα, τα Ιωάννινα κ.λ.π. χρησιμοποιήθηκαν ως παραδείγματα πόλεων που σε αντίθεση με την Πάτρα εκμεταλλεύτηκαν τα δικά τους συγκριτικά πλεονεκτήματα σε μία δύσκολη δεκαετία και κατάφεραν να μας αφήσουν πολύ πίσω τους, τα στελέχη του κόμματος στο Δήμο της Πάτρας επιχειρούν να αποδημήσουν την εικόνα αυτή των… άλλων, ώστε να μην υπάρχει μέτρο σύγκρισης με την Πάτρα.

Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τραγικό. Στα Τρίκαλα κάνει εγκωμιαστικό αφιέρωμα μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ευρώπης, ο “Guardian”, στον Πελετίδη και τη Δημοτική Αρχή του ΚΚΕ ο… “Ριζοσπάστης”!

Όχι ότι αυτό έχει καμία σημασία για τον Περισσό και τα εδώ στελέχη τους.

Όμως μέσα σε αυτή την ανεκδιήγητη ρητορική προκύπτει και κάτι ιδιαίτερα σοβαρό.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας και οι εν Αθήναις καθοδηγητές της ομολογούν πως η πόλη θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο της μιζέριας και της ανέχειας όπως την πενταετία που πέρασε, αν καταφέρουν να κερδίσουν τις εκλογές!

Δεν σκοπεύουν να αξιοποιήσουν την εμπειρία άλλων που οδηγεί σε βελτίωση των συνθηκών ζωής των Πατρινών και νέες θέσεις εργασίας. Θα μείνουν στο δικό τους… επιτυχημένο πλάνο.

Άθελά τους λοιπόν βάζουν το δίλημμα. Ψήφο στην παράταξη Πελετίδη και «μία από τα ίδια», ή ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα;

Η παράταξη «Πρωτεύουσα Ξανά» με υποψήφιο Δήμαρχο, τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο, έχει ήδη προτείνει ένα αξιόπιστο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα για να μετουσιώσει σε πράξη αυτή την ελπίδα.

Και σε αντίθεση με ότι κάποιοι μέσα στα σκοτεινά τους γραφεία πιστεύουν, οι Δημότες της Πάτρας έχουν και μνήμη και κρίση. Και δεν «εξαγοράζονται» ούτε με.. σουβλάκια, ούτε με ρητορικούς ακτιβισμούς του περασμένου αιώνα!