Πέρα από την ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί μίλησε και ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης. 

Ο δήμαρχος της Πάτρας τόνισε μεταξύ άλλων: "Στην πόλη μας γίνεται ένα έργο πρωτόγνωρο, που δεν είναι μακέτες. Ό,τι παλεύαμε εδώ και 20 χρόνια γίνεται τώρα πράξη. Η Εμπορική Σχολή γίνεται παιδικός σταθμός, το Αρσάκειο γίνεται Δημαρχείο, ξεκινούν οι αναπλάσεις σε Άνω και Κάτω Πόλη, στη Γούβα, στις γειτονιές των Ζαρουχλεΐκων, τα Καντριάνικα, στον Άγιο Αλέξη, στο έλος της Αγυιάς, στα Άνω Συχαινά, ο ποδηλατόδρομος, το εργοστάσιο τέχνης, ο Λαδόπουλος, Παλαιά Σφαγεία, Σταφιδικές Αποθήκες, Παλιό Νοσοκομείο, Βιβλιοθήκη κλπ". 

Αναφέρθηκε μάλιστα και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Πατρινοί στην καθημερινότητας τους λέγοντας: "Ο πατραϊκός λαός, ενωμένος, ξεπερνώντας προκαταλήψεις, μπορεί να ανατρέψει την άσχημη κατάσταση που βιώνει. Μπορούμε να συμπορευτούμε μαζί, δεν είναι εμπόδιο η διαφορετική προσέγγιση, πατώντας στη στέρεα βάση ότι η συντριπτική πλειοψηφία χάνει γιατί κερδίζουν οι λίγοι. Παλεύοντας μαζί με τους εργαζομένους, το λαό της πόλης, από θέσεις διεκδίκησης και λαϊκής αντιπολίτευσης, μπορούμε να πάμε ακόμα πιο μπροστά.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το γνωστό παρελθόν να επανέλθει και να ανακόψει μια πορεία επίλυσης λαϊκών προβλημάτων, να έχουμε ξανά κυρίαρχους αυτούς που έφεραν τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της χώρας μας στη σημερινή κατάσταση. Αυτούς που προβάλλουν σαν λύση για το λαό και τη νεολαία την ανάπτυξη που συμφέρει τους λίγους, τις πολυεθνικές που καταστρέφουν με τον αδυσώπητο ανταγωνισμό τους τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και εμπόρους. Θέλουν τα παιδιά μας δούλους τον 21ο αιώνα χωρίς σταθερή δουλειά με δικαιώματα¨

Καταλήγοντας κάλεσε τον λαό της Πάτρας να βγάλει νικήτρια την Λαϊκή Συσπείρωση από την πρώτη Κυριακή, λέγοντας: "Ο πατραϊκός λαός έχει τώρα το λόγο. Μπορεί να επανεκλέξει από την 1η Κυριακή τη "Λαϊκή Συσπείρωση". Να υπερασπιστεί την αλήθεια, την εντιμότητα, τη νοικοκυροσύνη, την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά. Αυτό δεν το ζητούμε για εγωιστικούς λόγους, αλλά γιατί αυτός είναι ο τρόπος που μπορεί ο πατραϊκός λαός να υπερασπίσει τα συμφέροντά του.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος, στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές κανένας δεν πρέπει να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, συνεχίζουμε την ενημέρωση, φωτίζουμε ζητήματα που δεν είναι γνωστά, δίνουμε το χέρι μας σε όλους. Ενωμένοι θα διασφαλίσουμε τη νίκη του πατραϊκού λαού".