Επτά χρόνια μετά την απαγωγή και τη δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης, ο 73χρόνος οικογενειακός φίλος επιμένει ότι ο νεαρός ζει και βρίσκεται στο εξωτερικό, είτε στην Ολλανδία είτε στην Αμερική.

Παρά τις εκκλήσεις της έδρας του Δικαστηρίου αλλά και της οικογένειας του Μάριου, ο 73χρονος υποστήριξε ότι ότι ο 26χρονος ζει και συνεπώς δεν γνωρίζει κάτι για το που βρίσκεται το πτώμα του.

Κατηγορούμενος: Δεν υπάρχει δυσάρεστο στο Μάριο. Είναι ή Ολλανδία ή Αμερική.

Πρόεδρος: Πού είναι το πτώμα του Μάριου; Θα λυτρώσει και εσάς αυτό.

Κατηγορούμενος: Υπάρχει περίπτωση να ήξερα κάτι και να μην το πω; Ο στόχος είναι άλλος, θα φανεί.

Για μία ακόμα φορά ο 73χρόνος υποστήριξε ότι ο 26χρόνος είτε χρωστούσε χρήματα (περίπου 620 χιλ ευρώ) ή είχε σχέση με ναρκωτικά. «Είμαι σίγουρος ότι το 2012 έκανε χρήση ναρκωτικών» είπε στην απολογία του, προσθέτοντας οτι η τελευταία φορά που είδε το νεαρό ήταν στις 2 μετά τα μεσάνυχτα της 10ης Αυγούστου 2012 στο Παλαιό Φάληρο, όπου του είχε ζητήσει ο Μάριος να συναντηθούν για μία προσωπική του δουλειά.

Κατηγορούμενος: Στο χώρο το δικό μου δεν υπάρχει ο Μάριος.

Πρόεδρος: Πιστεύετε ότι ζει ο Μάριος;

Κατηγορούμενος: 100%

Πρόεδρος: Αμφισβητείτε το αίμα που βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του;

Κατηγορούμενος: Το αμφισβητώ, το αίμα βρέθηκε στη ρεζέρβα, γιατί ο Μάριος είχε κόψει το δάχτυλό του. Γιατί πήγαν το αυτοκίνητό του στο υπόγειο πάρκινγκ της θείας του; Κάτι έγινε εκεί…

Ο 73χρόνος ωστόσο παρά τις συνεχείς ερωτήσεις της έδρας για τα «σενάρια» που κατά καιρούς έχει υποστηρίξει ούτε αυτή τη φορά είπε κάτι παραπάνω για την τύχη του νεαρού.

Μόλις ολοκληρώθηκε η απολογια του 73χρονου, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, συγγενείς του Μάριου ξέσπασαν: «Είσαι δολοφόνος, βρυκόλακας. Πες, πού είναι ο Μάριος.»

Από την πλευρά του, ο 60χρόνος συγκατηγορούμενος του 73χρόνου σε έντονο ύφος γύρισε προς το μέρος του και του φώναξε:

«Εσύ είσαι αυτός. Πέθανε το παιδί, από την πρώτη ημέρα, τον έχετε σκοτώσει. Δεν ντρέπεσαι λίγο; Γουρούνι. Θα με σκότωναν κι εμένα και θα με έριχναν σε χαντάκι.»

Ο 60χρονος παραδέχθηκε ότι η μόνη του εμπλοκή στην υπόθεση ήταν τα 5 τηλεφωνήματα που έκανε στη μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, για να ζητήσει λύτρα. Έκανε λόγο για μία καλά οργανωμένη απαγωγή, δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Ιουνίου με την πρόταση της εισαγγελέως.

Πηγή: newsit.gr