Έκανε το μεγάλο μπαμ όταν υποδύθηκε το κακό παιδί στα "Κλεμμένα όνειρα".

Ο Ορφέας Παπαδόπουλος, ξεκίνησε την καριέρα του, εντελώς τυχαία σε ηλικία μόλις 18 ετών, την περίοδο των σπουδών του στη γραφιστική.

Τότε η παραγωγή της καθημερινής σειράς "Απαγορευμένη Αγάπη" αναζητούσε ένα νεαρό ηθοποιό για ένα μικρό ρόλο. Η μητέρα του Ορφέα, που εργαζόταν ως ενδυματολόγος και στυλίστρια στη σειρά, πρότεινε το γιο της. Τελικά πήρε το ρόλο και μπήκε στη σειρά για παραπάνω από τα αρχικά συμφωνηθέντα επεισόδια. 

Η αρχή είχε γίνει και η μία δουλειά, διαδεχόταν την άλλη, τόσο στη τηλεόραση, όσο και στο θέατρο.

Ο Ορφέας Παπαδόπουλος, το καλοκαίρι του 2016, έκανε την πρώτη του επιχειρηματική κίνηση, ανοίγοντας ένα jaz bar στην Ίο σε συνεργασία με τον πατέρα του, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο του single, με τίτλο "Lucid Dream".

Αυτή τη περίοδο πρωταγωνιστεί στην παιδική παράσταση "Οδυσσεβάχ" και στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί, έρχεται στην Πάτρα. Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Πάνθεον, μιλάει στο patrasevents.gr για το έργο, για το τραγούδι του, καθώς και για την απόφασή του να κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης με το συνδυασμό του Τάσου Μαυρίδη.


"Αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερός που υποδύομαι αυτόν το ρόλο"

P.E.: Πείτε μας δυο λόγια για την παιδική παράσταση "Οδυσσεβάχ", όπου πρωταγωνιστείτε...

Ο.Π.: "Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο, μιας πολύ μεγάλης κυρίας, που έχει αφήσει το στίγμα της στο παιδικό θέατρο, της Ξένιας Καλογεροπούλου, με τη μουσική και τους στίχους του Διονύση Σαββόπουλου. Αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερός που υποδύομαι αυτόν το ρόλο. Είναι ένας ρόλος που εμπνέει στα μικρά παιδιά, αλλά και στους μεγάλους, την όρεξη για ζωή και την αποβολή του φόβου, προκειμένου να αναζητήσουν και να στοχεύσουν σε αυτό που πραγματικά θέλουν. Είναι ένα έργο με πάρα πολλούς συμβολισμούς και μας θυμίζει έντονα την Οδύσσεια του Ομήρου και την ιστορία από τις Χίλιες και μία νύχτες του Σεβάχ του Θαλασσινού, που είναι και ο συνδυασμός αυτών των δύο για να βγει ο Οδυσσεβάχ. Προσωπικά με πηγαίνει στην Ιθάκη του Καβάφη, ένα τεράστιο ποίημα, το οποίο νομίζω ότι καλό είναι να συντροφεύει τη ζωή κάθε ανθρώπου".

P.E.: Τι σας έκανε να πείτε το ναι σε μια παιδική παράσταση; Τι σας ελκύει περισσότερο;

Ο.Π.: "Καταρχάς για μένα δεν υπάρχει παιδική παράσταση με την έννοια την "παιδιάστικη". Την αλήθεια που είναι να καταθέσεις σαν ηθοποιός σε ένα έργο για μεγάλους, την ίδια αλήθεια οφείλεις και καλείσαι να καταθέσεις απέναντι στα παιδιά. Οπότε η συμμετοχή μου σε αυτό το έργο δεν ήταν αν είναι παιδικό ή θέατρο για μεγάλους".


"Είναι συγκινητικό, όταν βλέπεις ότι έχουν συγκρατήσει πράγματα τα οποία δεν το περιμένεις"

P.E.: Οι αντιδράσεις των παιδιών τι συναισθήματα σας δημιουργούν;

Ο.Π.: "Τρομερής χαράς και ικανοποίησης για μια ιστορία που λέμε στα παιδιά και προσπαθούμε να την πούμε όσο καλύτερα γίνεται, τουλάχιστον εγώ από την πλευρά μου. Σκοπός μας είναι να ταξιδέψουμε τα παιδιά και να τα βάλουμε σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο του Οδυσσεβάχ και στον κόσμο που δημιούργησε η Ξένια Καλογεροπούλου. Είναι συγκινητικό πολλές φορές, όταν βλέπεις ότι έχουν συγκρατήσει πράγματα τα οποία δεν το περιμένεις, αλλά αυτό είναι το υπέροχο, ότι σε εκπλήσσουν συνέχεια".

P.E.: Γιατί, πιστεύετε, οι γονείς πρέπει να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε παιδικές παραστάσεις;

Ο.Π.: "Δεν υπάρχει πρέπει, αλλά θεωρώ ότι το να δείξεις στο παιδί σου ένα δρόμο καλλιτεχνικό, μέσα από το θέατρο, γιατί κάθε θεατρικό έργο έχει τους συμβολισμούς του και να το βοηθήσεις να του ξεδιπλωθούν πράγματα από τη ζωή, με έναν πολύ ωραίο και ευφάνταστο τρόπο, είναι ζητούμενο για τη ζωή κάθε παιδιού, αλλά και αποστολή κάθε γονέα προς το παιδί του".


Πώς προέκυψε το Lucid Dream!

P.E.: Τηλεοπτικά θα σας ενδιέφερε να δοκιμαστείτε σε κάτι διαφορετικό;

Ο.Π.: "Μέχρι στιγμής είχα αρκετές προτάσεις για τηλεπαιχνίδια, για shows κτλ. Έχουν υπάρξει κάποια που με έχουν δελεάσει, όμως στην παρούσα φάση οι προτεραιότητές μου και οι δουλειές που έχω κλείσει δεν μου έχουν επιτρέψει να συμμετέχω σε κάτι τέτοιο".

P.E.: Ίσως σας δούμε στο μέλλον...

Ο.Π.: "Ίσως. Δεν είμαι αρνητικός, αλλά δεν είναι ο κύριος στόχος μου".

P.E.: Το περασμένο μήνα κυκλοφόρησε το πρώτο σας single. Πώς προέκυψε αυτό το καλλιτεχνικό βήμα;

Ο.Π.: "Το Lucid Dream είναι μια δουλειά, που έχω κάνει με τον Γιώργο Αρβανίτη, γιο του Δημήτρη Αρβανίτη που συνεργαζόμασταν πάρα πολλά χρόνια στη "Ζωή της άλλης" και στα "Κλεμμένα όνειρα". Είχαμε γράψει πριν κάποιο χρονικό διάστημα, αυτό το τραγούδι και δεν είχε βρει απλώς ένα σπίτι σε κάποια εταιρεία παραγωγής. Μου έγινε η πρόταση από την Satellite Records και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και να βγει προς τα έξω".

P.E.: Θα υπάρχει και συνέχεια;

Ο.Π.: "Για να δούμε".


Orpheas Papadopoulos - Lucid Dream

Οι λόγοι που πήρε την απόφαση να κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

P.E.: Ανακοινώθηκε ότι κατεβαίνετε υποψήφιος στον δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης στο πλευρό του Τάσου Μαυρίδη. Πώς πήρατε αυτήν την απόφαση;

Ο.Π.: "Είναι κάτι που δεν το είχα σκεφτεί. Πάντοτε με ενδιέφεραν τα κοινά, αλλά αποστασιοποιημένα, ποτέ δεν είχα ενεργό ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Από κει και πέρα, μου έγινε η πρόταση από τον νυν δήμαρχο της Λυκόβρυσης - Πεύκης, τον Τάσο Μαυρίδη, η παράταξη του οποίου είναι ένας πολυσυλλεκτικός συνδυασμός, αμερόληπτος πολιτικά και κομματικά. Αυτός είναι ένας λόγος που με έκανε να πω το ναι. Επίσης, το καλό έργο που έχω δει, γιατί σε αυτή την περιοχή κατοικώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Στόχος του είναι η διαφάνεια και ανάμεσα σε 420 δήμους της Ελλάδας, έχει βγει πρώτος στην οικονομική διαχείριση, κάτι το οποίο μου δημιουργεί τεράστια ασφάλεια για το πώς κινείται η τοπική αυτοδιοίκηση την τελευταία τετραετία και τέλος, το ότι η πρόταση που μου έγινε είχε να κάνει καθαρά με καλλιτεχνικό σκοπό και καθαρά πολιτιστικό και καλλιτεχνικό κίνητρο από τη δική μου πλευρά. Η Πεύκη είναι ένας τόπος που έχει φοβερές υποδομές πολιτισμού και είπα το ναι για να τις αναπτύξω ακόμη περισσότερο".


"Δεν σκοπεύω να αφαιρέσω τίποτα από τίποτα"

P.E.: Αν εκλεγείτε, ποιες είναι οι σκέψεις που θα θέλετε να υλοποιήσετε;

Ο.Π.: "Είναι πάρα πολλές. Καταρχάς μπαίνω σε ένα εύφορο, καλλιτεχνικά, έδαφος, όπου γίνονται ήδη πάρα πολλά πράγματα. Απλώς θεωρώ ότι μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα, μέσα από διαφορετικούς δρόμους για να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο και να κάνουν τον Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης πιο εξωστρεφή, γιατί πιστεύω πραγματικά ότι το αξίζει".

P.E.: Επειδή θα πρέπει να αφιερώνετε πολύ χρόνο, έχετε σκεφτεί πώς θα το συνδυάσετε με τη δουλειά σας;

Ο.Π.: "Σε αυτή τη φάση προτεραιότητα έχει η δουλειά μου. Έτσι κι αλλιώς στους δήμους τα πράγματα παίρνουν λίγο χρόνο για να αλλάξουν. Από κει και πέρα δεν σκοπεύω να αφαιρέσω τίποτα από τίποτα. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό σε ό,τι αναλάβω".

P.E.: Τα μελλοντικά σας καλλιτεχνικά σχέδια;

Ο.Π.: "Προς το παρόν ο Οδυσσεβάχ και κάποια άλλα πράγματα, τα οποία δεν είναι ανακοινώσιμα ακόμη, αλλά ευελπιστώ πως άμεσα θα γνωρίζω πολύ περισσότερα για το πως θα εξελιχθούν στο μέλλον".