Περιοδεία στα «ξεχασμένα» Δεμένικα έκανε ο Γιώργος Ρώρος, ενώ επισκέφθηκε το Καραμανδάνειο και τον «Άγιο Ανδρέα».

Αναλυτικότερα όσα αναφέρονται στην ημερήσια ενημέρωση της παράταξης "Ώρα Πατρών", είναι τα εξής:  

Περιοδεία στα «ξεχασμένα» Δεμένικα

Την ώρα που ο Δήμαρχος Πατρέων δηλώνει με υπερηφάνεια πως για τη μετακίνηση από το σπίτι του έως το Δημαρχείο δεν χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του, οι κάτοικοι των Δεμενίκων για να πάνε σπίτια τους το χειμώνα χρησιμοποιούν… βάρκες (!) και το καλοκαίρι αγροτικά (!).

Χωματόδρομοι ακόμη κι έξω από τα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής που με την παραμικρή βροχή πλημμυρίζουν, «βομβαρδισμένοι» δρόμοι,  κάδοι σπασμένοι, ένα εγκαταλελειμμένο Βιοτεχνικό Πάρκο «βυθισμένο» στο σκοτάδι και στην υπανάπτυξη, περίεργες «νυχτερινές» διαδρομές βυτίων, κοινόχρηστοι χώροι- ζούγκλες και δεκάδες ακόμη προβλήματα τα οποία μετατρέπουν σε εφιάλτη την καθημερινότητα των κατοίκων στα Δεμένικα.

Προβλήματα τα οποία μετέφεραν οι αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής στον επικεφαλής της ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ και υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Γιώργος Ρώρος, ο οποίος, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του συνδυασμού περιόδευσε στα Δεμένικα και είχε σειρά επαφών με τους πολίτες.

«Δυστυχώς τα Δεμένικα είναι περίτρανη απόδειξη της εγκατάλειψης που βιώνουν οι συνοικίες της πόλης μας. Μία ημιαστική περιοχή, η οποία έχει αφεθεί στην τύχη της. Το χειρότερο όμως είναι ότι η δημοτική Αρχή ενώ είχε τη δυνατότητα δεν αξιοποίησε ούτε ένα ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για τη βελτίωση των εκτός σχεδίου δρόμων, προκειμένου όσοι ασχολούνται με αγροτικές εργασίες να έχουν πρόσβαση στη δουλειά τους, αλλά ούτε δρομολόγησε και το αποχετευτικό δίκτυο, το οποίο έχει ανάγκη η περιοχή, λόγω και της αστικής ανάπτυξης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια. Όλα αυτά όμως θα τελειώσουν καθώς έφθασε η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ», δήλωσε ο κ. Ρώρος.

Επίσκεψη σε Καραμανδάνειο και «Άγιο Ανδρέα»

Το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών και το ΓΚΝ Πατρών «Άγιος Ανδρέας» επισκέφθηκε ο επικεφαλής της ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Γιώργος Ρώρος, ο οποίος είχε συνάντηση με τους Διοικητές των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων, την κα Γεωργιοπούλου και τον κ. Σερεμέτη, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν διεξοδικά, μεταξύ άλλων, θέματα χρηματοδότησης, στελέχωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς  και εργασιακών συνθηκών, ενώ έγινε αναφορά και στα περιστατικά των επιθέσεων σε βάρος του προσωπικού από συνοδούς ασθενών, τα οποία ο κ. Ρώρος καταδίκασε.

Όπως επεσήμανε ο υποψήφιος Δήμαρχος, παρά τις δυσκολίες οι προσφερόμενες υπηρεσίες και στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα βελτιώνονται συνεχώς κι αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζεται από την τοπική κοινωνία, ενώ σημαντική «ανάσα» θα δώσουν οι προσλήψεις που ήδη έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ θα είναι δίπλα στις διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων στηρίζοντας ουσιαστικά τα αιτήματα και των εργαζομένων, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι δείκτες λειτουργίας  των νοσοκομείων και οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες.

ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, ΩΡΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία διοργάνωσης της πρώτης μεγάλης συγκέντρωσης του συνδυασμού ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, στην οποία πρωταγωνιστές θα είναι οι πολίτες της Πάτρας, μέσω της παρουσίασης και των υποψηφίων. Η εκδήλωση θα λάβει τα χαρακτηριστικά event μέσω ενός ξεχωριστού προγράμματος με κοινωνικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Θυμίζουμε ότι η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί το Σάββατο 11 Μαΐου στις 7.30 μ.μ. στο θεατράκι της Μαρίνας.