H Art in Progress, στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Street Art Festival Patras | ArtWalk 4, ανακοινώνει την διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τη συμμετοχή εισηγητών - καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα παρέχονται δωρεάν προς το κοινό σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ που θα λάβει χώρα τον Μάιο και Ιούνιο 2019 στην Πάτρα.

Σκοπός της διοργάνωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ArtWalk 4 είναι η γνωριμία των πολιτών της Πάτρας με την τέχνη του δρόμου – street art. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα του γκράφιτι, να εκπαιδευτούν σε διαφορετικές τεχνικές τοιχογραφιών και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης στον δρόμο.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα πραγματοποιηθούν με τη βοήθεια έμπειρων καλλιτεχνών που θα καθοδηγήσουν συμμετέχοντες διαφορετικών ηλικιακών ομάδων στην δημιουργία τοιχογραφιών μέσα από διάφορες τεχνικές της street art.

Πληροφορίες για το 1ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ArtWalk 4 μπορείτε να βρείτε παρακάτω:

«Εισαγωγή στη χρήση χρώματος στη street art» - Taquen

Οι τεχνικές που υπάρχουν για τη χρήση χρώματος στη street art είναι ποικίλες και εξαρτώνται από τον καλλιτέχνη της street art κάθε φορά. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία εισαγωγή στη χρήση του χρώματος στη street art και, στη συνέχεια, να εξασκηθούν στον τοίχο. Εισηγητής του εκπαιδευτικού προγράμματος θα είναι ο Ισπανός street artist Taquen.

Ημερομηνία: Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Ώρα: 11:00 - 13:00

Τοποθεσία: Ελ. Βενιζέλου & Ευρυσθέως

Συμμετέχοντες: 15 άτομα, 8 - 18 ετών

Πληροφορίες για τον Taquen μπορείτε να βρείτε:

https://www.taquen.es/.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τηλεφωνικά στον τηλεφωνικό αριθμό: 6948098744, 10:00 π.μ. – 21:00 μ.μ., καθημερινά και μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Λόγω του περιορισμού στον αριθμό συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να συνοδεύονται από τον γονέα/κηδεμόνα τους.

Περισσότερα νέα για το ArtWalk 4 μπορείτε να παρακολουθείτε στα παρακάτω links:

https://www.facebook.com/artinprogress.patras/ 

https://www.facebook.com/StreetArtFestivalPatras/