Τον προβληματισμό του για τα πακέτα παροχών που εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε ο κορυφαίος υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο κ. Βέμπερ, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, υποστήριξε πως «όταν ο Τσίπρας κάνει λάθη στην οικονομική πολιτική, οι λαοί στην υπόλοιποι Ευρώπη δεν θα πρέπει να πληρώνουν τις συνέπειες».

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε στη συνέχεια ότι αυτός είναι και ο λόγος που «τασσόμαστε εναντίον μιας ευρωπαϊκής ασφάλισης κατά της ανεργίας».

Τηλεμαχία Βέμπερ - Τίμερμανς με «φόντο» την Ελλάδα

Οι τελευταίες ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις συντάξεις και τον ΦΠΑ έχουν «πυροδοτήσει» πλήθος συζητήσεων και στη Γερμανία.

Το ζήτημα τέθηκε και κατά την τηλεμαχία που είχαν, στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο Μάνφρεντ Βέμπερ με τον Ολλανδό επικεφαλής της λίστας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για το Ευρωκοινοβούλιο Φρανς Τίμερμανς.

Κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ ο Τίμερμανς υπερασπίστηκε την πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Ολαφ Σολτς για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης της ανεργίας.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, από την πλευρά του, απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση, υποστηρίζοντας ότι κάθε κράτος μέλος πρέπει να αναλαμβάνει μόνο του την ευθύνη της οικονομικής πολιτικής και των συνεπειών της.