Ικανοποίηση έφεραν στον εμπορικό κόσμο της Πάτρας οι αναγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για τις φοροελαφρύνσεις και το πακέτο παροχών που ανακοίνωσε από το Ζάππειο, το απόγευμα της Τρίτης.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν στο προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, τονίζοντας ότι πρόκειται για μέτρα που θα δώσουν μία σημαντική ανάσα στους ελεύθερους επαγγελματίες εμπόρους, αλλά και μία αντίστοιχη ώθηση στην αγορά. 

"Οι έμποροι είναι και πολίτες, κατά συνέπεια επηρεάζονται και αισθάνονται τα όποια μέτρα έρχονται από την κυβέρνηση, είτε θετικά, είτε αρνητικά. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα είναι σίγουρα θετικά και θεωρούμε ότι θα βοηθήσουν τόσο τον εμπορικό κόσμο, όσο και την αγορά" τονίζει ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Εμπορικού Συλλόγου, Μάκης Μακρής. 

"Έχει αποδειχθεί άλλωστε ότι όταν ενισχύεται η καταναλωτική δύναμη του κοινού τότε ανεβαίνει και η εμπορική κίνηση και δυναμώνει η αγορά. Είναι ενθαρρυντικό το πακέτο αυτό των παροχών και περιμένουμε και άλλες τέτοιες ανάσες που θα βοηθήσουν τον κόσμο και ταυτόχρονα θα ενισχύσουν τα μαγαζιά και την αγορά". 

Αυτό βέβαια που καίει ένα μεγάλο μέρος του εμπορικού κόσμου της Πάτρας περιμένοντας το πώς και πώς εδώ και αρκετούς μήνες, δεν ανακοινώθηκε την Τρίτη στο Ζάππειο, αλλά ήταν ήδη γνωστό.

Μιλάμε φυσικά για το μέτρο των 120 δόσεων, ένα μέτρο που αφορά εκατοντάδες εμπόρους της Πάτρας από την στιγμή που ένα μεγάλο μέρος του εμπορικού κόσμου χρωστάει ασφαλιστικές εισφορές. 

Είναι αρκετοί έμποροι που δεν πλήρωναν τις εισφορές τους, δίνοντας προτεραιότητα σε άλλες υποχρεώσεις τους περιμένοντας να ανακοινωθεί αυτό με τις 120 δόσεις, ελπίζοντας ότι θα ενταχθούν στους όρους του.

Να εφαρμοστεί το μέτρο και σε επίπεδο επιχειρήσεων

Ωστόσο, ορισμένοι απογοητεύτηκαν. "Είναι γεγονός ότι το μέτρο των 120 δόσεων το περίμενε με ανυπομονησία ένα μεγάλο μέρος του εμπορικού κόσμου της Πάτρας.

Όμως θα πρέπει να γίνει κάτι και να υπάρξει η ανάλογη κατεύθυνση από την κυβέρνηση έτσι ώστε να μπορούν να μπουν σε αυτό και επιχειρήσεις και όχι μόνο φυσικά πρόσωπα.

Αυτό είναι κάτι που θα διευκόλυνε ακόμα περισσότερο τον εμπορικό κόσμο γιατί με τους υπάρχοντες όρους αρκετός κόσμος μένει από έξω. Είναι όμως ένα μέτρο που σίγουρα ανακουφίζει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εμπόρους" τονίζει ο Μάκης Μακρής.

"Εμείς πάντως ως Εμπορικός Σύλλογος επιμένουμε στην πρόταση που έχουμε κάνει για την ύπαρξη ενός ενιαίου λογαριασμού για όλες τις οφειλές μας. Θεωρούμε ότι είναι κάτι που θα διευκολύνει τόσο τους εμπόρους που θα μπορούν να διευθετήσουν πιο εύκολα τις οφειλές τους, όσο και το κράτος που θα εισπράττει τα χρωστούμενα".