Προχωράει η διαδικασία για τις εξάμηνες συμβάσεις των μουσικών της δημοτικής μπάντας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων. 

Το θετικό είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει ενστάσεις στον διαγωνισμό και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί πιο γρήγορα, με τους μουσικούς να πιάνουν και πάλι τα όργανα τους. Ωστόσο, θα υπάρξει ένα διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί το όλο θέμα και να δούμε και πάλι τους μουσικούς της δημοτικής μπάντας να παίζουν. 

Ο μειοδότης που θα προκύψει χρειάζεται να μαζέψει τα σχετικά δικαιολογητικά από τους μουσικούς, να περάσουν αυτά από τους σχετικούς ελέγχους και γενικότερα από μία γραφειοκρατική διαδικασία που όμως είναι απαραίτητο να γίνει. Από την άλλη βέβαια οι μουσικοί περιμένουν και είναι αρκετοί που δεν δείχνουν να είναι ευχαριστημένοι ούτε από την εξέλιξη της εξάμηνης σύμβασης. 

Σύμφωνα με κύκλους των μουσικών της δημοτικής μπάντας η σύμβαση αυτή σε καμία περίπτωση δεν λύνει το όλο πρόβλημα και ουσιαστικά το μουσικό αυτό σχήμα που αποτελεί έναν θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, δεν επανασυστήνεται.

Το να πάρει ένας ιδιώτης την "εργολαβία" για έξι μήνες και τυπικά να καλεί αυτός τους πρώην μουσικούς της μπάντας για να κάνουν 18 εμφανίσεις μέσα στο χρονικό διάστημα αυτό, παίρνοντας ένα ποσό που αφορά την κάθε εμφάνιση, δεν σημαίνει ότι η μπάντα αποκτά και πάλι το σχήμα που είχε πριν. 

Άλλωστε, κανείς μέχρι στιγμής δεν ξέρει πόσοι θα είναι οι μουσικοί που θα συνθέσουν τη νέα μορφή της δημοτικής μπάντας. Αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από τον μειοδότη. Σύμφωνα όμως με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων του δήμου η μπάντα για έξι μήνες θα αποτελείται από τουλάχιστον 25 με 30 μουσικούς. 

Ωστόσο, οι πρώην μουσικοί της δημοτικής μπάντας μιλούν για ένα θέμα που δεν έχει διευθετηθεί και ζητούν ένα μόνιμο σχήμα για αυτό το ιστορικό πολιτιστικό κύτταρο της Πάτρας.