Μεταξύ συγγενών, φίλων και… εχθρών. Έτσι θα διεξαχθεί ο φετινός τελικός Κυπέλλου, όπως συναποφάσισαν Γιώργος Βασιλειάδης, ΕΠΟ, ΔΕΑΒ, Αστυνομία. Κάτι που σημαίνει ότι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα έχουν μόνο επιλεγμένους φίλους τους στο πλευρό τους, σε ένα ακόμη καταθλιπτικό σκηνικό στην ποδοσφαιρική Ελλάδα της Εξυγίανσης.

Μετά τις μαχαιριές του Βόλου, μετά τις περσινές 24ωρες εχθροπραξίες, ενός και εκτός ΟΑΚΑ, από τους οπαδούς των δύο ομάδων, φέτος θα δούμε μια τρίτη εκδοχή του τελικού Κυπέλλου μεταξύ των δύο Δικεφάλων, με μόλις 120 προσκλήσεις να μοιράζονται στην κάθε ομάδα. Παρά το γεγονός ότι και οι δύο είχαν ζητήσει από 500.

Για την ακρίβεια, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, συνολικά στο ΟΑΚΑ θα βρεθούν 840 οπαδοί του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και της… ΕΠΟ.
Συγκεκριμένα, οι προσκλήσεις θα μοιραστούν ως εξής:
* Από 120 ονομαστικές πρσκλήσεις θα πάρουν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, για να τις διαθέσουν κατά το δοκούν.
* 400 προσκλήσεις θα διατηρήσει η ΕΠΟ, για τις δικές της ανάγκες, αλλά και για τις ανάγκες των χορηγών της.
* Τέλος, από 100 προσκλήσεις θα μοιραστούν οι ποδοσφαιριστές των δύο φιναλίστ, για να τις μοιράσουν στις οικογένειες και τους φίλους τους.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι οι 120 προσκλήσεις σε οπαδούς είναι κατά τι… περισσότερες από εκείνες που είχε εκδώσει με εντολή Κοντονή η ΕΠΟ, στον τελικό του 2016, μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, πάλι στο άδειο ΟΑΚΑ. Χωρίς, ωστόσο, αυτό να αλλάζει την ουσία.

Καθίσταται σαφές, βεβαίως, ότι πρόκειται για μια απόφαση που ντροπιάζει σε διεθνές επίπεδο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο που υποτίθεται ότι εξυγιαίνεται από τους νέους «φωστήρες» και υπό την επίβλεψη της FIFA και της UEFA, αλλά στην πράξη έχει βυθιστεί στη διεθνή συνείδηση και δέχεται απανωτά πλήγματα από τους υπευθύνους του.

Η Εξυγίανση έχει αποτύχει παταγωδώς και μαζί της όλοι όσοι επένδυσαν σε αυτήν, για να εξυπηρετήσουν τα μικροπολιτικά και οπαδικά τους συμφέροντα. Και κάπως έτσι φτάσαμε στον τελικό των 840 προσκλήσεων, σε ένα γήπεδο 69.618 θέσεων…