Η παράταξη "Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα", εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του Προαστικαού μέχρι την Κάτω Αχαΐα και σε αυτήν αναφέρει τα εξής: "Αναμφισβήτητα το τρένο και γενικότερα τα μέσα σταθερής τροχιάς αποτελούν τον πιο αξιόπιστο τρόπο για την μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων. Η περιοχή μας από τα τέλη του 19ου αιώνα και για 120 χρόνια είχε την τύχη να έχει στην διάθεση της το τρένο. Τα τελευταία εννέα χρόνια στερείτε αυτής της δυνατότητας και παρότι έχουν καταβληθεί πολλές προσπάθειες ώστε να καταστεί εφικτή η χρήση του τρένου από όλους μας ακόμα δεν έχει σταθεί δυνατή η σιδηροδρομική σύνδεση του δήμου μας έστω με την Πάτρα.

Το χθεσινό δοκιμαστικό δρομολόγιο μόνο ως θετικό γεγονός μπορεί να χαρακτηριστεί και ως τέτοιο το χαιρετίζουμε και το υποδεχόμαστε με ανακούφιση. Σήμερα που τα φώτα της δημοσιότητας έσβησαν και η ζωή επέστρεψε στους κανονικούς της ρυθμούς στα χείλη όλων των συμπολιτών μας τίθεται το ερώτημα πότε θα αρχίσει να λειτουργεί σε μόνιμη βάση ο προαστιακός; Πότε αυτός θα επεκταθεί προς το Λάππα και το αεροδρόμιο; Και Πόσο θα επωφεληθεί αναπτυξιακά η περιοχή από αυτή την εξέλιξη;

Το γεγονός της άφιξης του προαστιακού στην πόλη είναι πλέον θέμα χρόνου και εκείνο για το οποίο όλοι αναρωτιούνται είναι πως η εξέλιξη αυτή θα έχει θετικό αντίκτυπο στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Όταν ο προαστιακός φτάσει στον σταθμό της Κάτω Αχαΐας με ποιο τρόπο θα πάνε στην πόλη ή θα επισκεφθούν τις παραλίες μας οι επισκέπτες μας;

Εδώ και τρία χρόνια είναι γνωστή η απόφαση για την άφιξη του προαστιακού στην περιοχή και θα έπρεπε η δημοτική αρχή να έχει προχωρήσει σε ανάπλαση της περιοχής γύρω από τους σταθμούς, να έχει έτοιμες τις προσβάσεις σε αυτούς και γενικότερα να έχει διαμορφώσει στην περιοχή μας χώρους πρασίνου και πολιτισμού έτσι ώστε να καταστούν πόλος έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Θα έπρεπε ο δρόμος που συνδέει την πόλη της Κάτω Αχαΐας με τον σταθμό να είχε φωτισμό, πλακόστρωση και γενικότερα να είχε την μορφή εισόδου της πόλης και όχι την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα.

Εμείς στο «Όραμα για την Δυτική Αχαΐα» σκοπεύουμε να προχωρήσουμε στην εκπόνηση μιας συνολικής μελέτης για την ανάπλαση – ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της Κάτω Αχαΐας, την σύνδεση της πόλης με την παραλία της και τον κεντρικό ρόλο που θα διαδραματίσει ο προαστιακός στην ανάπτυξη της περιοχής μας.

Η Δυτική Αχαΐα αξίζει καλύτερη ηγεσία!!!