Σοκ προκάλεσε στη γαλλική κοινή γνώμη η είδηση της σύλληψης για συμμετοχή σε ομαδικό βιασμό μιας τουρίστριας έξι πυροσβεστών που χαρακτηρίστηκαν «ήρωες» επειδή έλαβαν μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς της Παναγίας των Παρισίων στις 15 Απριλίου.

Θύμα της επίθεσης φέρεται να είναι μια 20χρονη Νορβηγίδα φοιτήτρια, που είχε δεχθεί να κάνει έρωτα μ’ έναν πυροσβέστη εκτός υπηρεσίας την περασμένη Παρασκευή.

Τα νέα προκάλεσαν αίσθηση καθώς τα μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας των Παρισίων είχαν χαρακτηριστεί από τοπικά ΜΜΕ «ήρωες» για τη διάσωση από την ολοκληρωτική καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων, ενώ ο πρόεδρος Μακρόν προσκάλεσε 500 εξ’ αυτών στο Ελυζέ ανακοινώνοντας ότι θα τους απονεμηθούν χρυσά μετάλλια.

Γαλλικά ΜΜΕ χαρακτήρισαν «ήρωες» τους πυροσβέστης που απέτρεψαν την ολική καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων / Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα για το βιασμό «η καταγγέλλουσα ανέφερε στις Αρχές την επίθεση που δέχθηκε την Παρασκευή. Είχε συναντήσει έναν πυροσβέστη σε μπαρ και συμφώνησε να κάνει έρωτα μαζί του. Ο συγκεκριμένος δεν είναι ύποπτος. Την συνόδευσε στον σταθμό της πυροσβεστικής όπου έγιναν οι επιθέσεις». Ο εν λόγω σταθμός απέχει λιγότερο από πέντε χιλιόμετρα από την Παναγία των Παρισίων. Άνδρες της Σήμανσης κάνουν έρευνες στο δωμάτιο όπου φέρονται να έγιναν οι επιθέσεις, ενώ οι έξι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για βιασμό και συγκάλυψη της υπόθεσης. «Λέγεται ότι ήταν πιωμένοι τη στιγμή της επίθεσης τα χαράματα του Σαββάτου. Ήταν κι άλλες γυναίκες επισκέπτριες εκεί. Το θύμα ήταν σε κατάσταση σοκ και κατήγγειλε το περιστατικό στην εισαγγελία», ανέφερε η πηγή.

Οι ύποπτοι παρουσιάστηκαν χθες ενώπιον δικαστή, που διέταξε ποινική έρευνα. Όλοι τους αρνούνται τις κατηγορίες. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Ο βιασμός τιμωρείται με έως και 15 χρόνια κάθειρξη και μπορεί να φθάσει και τα 20 έτη υπό ιδιάζουσες συνθήκες. Τον περασμένο Ιανουάριο δύο αστυνομικοί καταδικάστηκαν σε επταετή κάθειρξη για τον βιασμό μιας Καναδέζας τουρίστριας σε δωμάτιο στο τμήμα τους δίπλα στην Παναγία των Παρισίων.