Με τους υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας στη διάρκεια επισκέψεων που πραγματοποίησε στους χώρους εργασίας τους, συνοδευόμενος από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους.

«Προσωπικά είμαι δίπλα σας, γνωρίζοντας καλά ότι από το 2013 με το καθεστώς της διαθεσιμότητας, οι δημόσιες υπηρεσίες αποδυναμώθηκαν σημαντικά από προσωπικό, με αποτέλεσμα σήμερα νευραλγικοί τομείς του δημοσίου τομέα να παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις και οι υπάλληλοι που έχουν απομείνει να σηκώνουν τεράστιο βάρος», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας κατά τις συναντήσεις που είχε.


Μεταξύ άλλων θύμισε ότι ο ίδιος είχε ταχθεί κατηγορηματικά αντίθετος με το καθεστώς κινητικότητας και διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων γι αυτό αρνήθηκε  να υπογράψει αναλαμβάνοντας προσωπικά την ευθύνη και τόνισε: «Η Δημόσια Διοίκηση για να αντεπεξέλθει χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό και οικονομικούς πόρους».

Πρόσθεσε ότι αντίστοιχα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που μόλις πρόσφατα ενισχύθηκαν με 48 άτομα προσωπικό στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλο της κινητικότητας.

Κατά τις επισκέψεις του ο εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Οι δημόσιοι λειτουργοί είναι πολύτιμοι συνεργάτες που έδωσαν και δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό, με στόχο την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη για τον πολίτη Δημόσια Διοίκηση».

Καταλήγοντας ο κ. Κατσιφάρας ευχαρίστησε τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ για την αγαστή συνεργασία, αλλά και τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τονίζοντας ότι βασική αρχή της Περιφερειακής Αρχής ήταν και παραμένει να λειτουργεί με διαφάνεια και απόλυτη νομιμότητα.