Υλικά συνταγής

1 φύλλο μπακαλιάρου παστού κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 ματσάκι πράσα
1 μάτσο μάραθο (ή μαϊντανό και σέλινο)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1/4 λάχανο μικρό ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι αλεύρι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ο παστός μπακαλιάρος θέλει προετοιμασία, δηλαδή καλό "ξαλμύρισμα" που πρέπει να κάνετε από την προηγούμενη ημέρα. Οπότε, αρχικά κόβετε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια. Τον ξαλμυρίζετε για 12 ώρες σε άφθονο νερό το οποίο αλλάζετε 3-4 φορές.

Την επόμενη ημέρα, αφού το έχετε ξαλμυρίσει, στραγγίζετε τον μπακαλιάρο και τον σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας. Αλευρώνετε καλά τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα τηγανίζετε σε ένα φλιτζάνι καυτό ελαιόλαδο.

Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε για 5-6 λεπτά το κρεμμύδι. Ρίχνετε τα υπόλοιπα χόρτα (πράσο, μάραθο, λάχανο) ψιλοκομμένα μαζί με την ντομάτα. Προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 35 λεπτά.

Πριν ψηθούν τελείως, με ένα κουτάλι κάνετε λίγο χώρο ανάμεσα στα χόρτα και τα λαχανικά και ρίχνετε τον τηγανητό μπακαλιάρο. Δεν ανακατεύετε καθόλου απλά πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 10 ακόμα λεπτά.

Πηγή: supersyntages.gr